Un incendiu puternic a izbucnit încă din seara zilei trecute în insula Thassos, autoritățile făcând tot posiblul pentru a stinge flăcările vizibile de la mare distanță și alertând populația cu privire la deplasările în zonă.

"Întreaga comunitate locală cât și autoritățile în măsură sunt mobilizate pentru stingerea incendiului. Mașini de pompieri și echipamente au sosit deja de pe continent pentru a ajuta. Următoarele ore sunt foarte importante, până la ivirea zorilor, când elicopterele vor putea să intervină", transmitea, încă de ieri seară, pagina de Facebook Forum Thassos.

De asemenea, Consulatul General al României la Salonic a pus la dispoziția turiștilor o linie telefonică de urgență unde aceștia pot apela în caz de nevoie.

"Cetățenii români alfați pe INSULA THASSOS care sunt afectați de incendiile de pădure înregistrate în ultimele ore și care doresc să solicite ASISTENȚĂ CONSULARĂ, sunt rugați să apeleze +306906479076 -TELEFONUL DE URGENȚĂ AL CONSULATULUI GENERAL AL ROMÂNIEI LA SALONIC", se arată în mesajul Consulatului.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis de asemenea un punct de vedere în care precizează că, în contextul temperaturilor ridicate înregistrate în Republica Elenă, în insula Thassos, zona Limenaria, s-a produs un incendiu de vegetaţie, care afectează în prezent estul insulei. Autoritățile elene au dispus evacuarea persoanelor din zonă, în timp ce pompierii luptă pentru stingerea incendiului, se mai arată de asemenea în informarea MAE.

Sursa foto: Facebook / Forecast Weather Greece

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri