Incendiul de vegetaţie uscată, de pe terenul situat între localităţile Periş şi Dârza din judeţul Ilfov, a fost stins, anunţă joi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov (ISUBIF).

În zonă au ars şi dejecţii provenite de la o fermă de porci.

În următoarele ore, vor rămâne pentru supraveghere echipaje cu două autospeciale - un echipaj de la Snagov şi unul de la Detaşamentul din Otopeni.

Suprafaţa pe care s-a manifestat incendiul a fost de aproximativ 20.000 de mp, fiind o ardere mocnită, fără pericol de extindere.

Din cauza particularităţilor zonei, nu s-a putut înainta cu autospecialele de stingere până în apropierea locului de manifestare a incendiului. În sprijinul resurselor trimise iniţial au mai fost direcţionate încă patru autospeciale de stingere de mare capacitate, în zonă fiind posibilităţi limitate de alimentare cu apă, scrie Agerpres.

Incendiul a fost anunţat marţi dimineaţa.

Poliţiştii ilfoveni s-au sesizat din oficiu în cazul incendiului şi au deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru distrugere din culpă şi infracţiuni privind protecţia mediului.

Sursa foto: Sursa foto: Facebook Ministerul Mediului

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Politiștii au dat amenzi de 120.000 lei pentru nerespectarea stării de alertă
Setari Cookie-uri