Comerţul cu carnea de miel a scăzut cu aproape 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, susţine unul dintre fermierii prezenţi în Piaţa Sfântu Gheorghe din municipiul Tulcea, Iancu Guşu.

El a explicat situaţia prin numărul mic de clienţi, tulcenii preferând să ocolească locurile aglomerate în contextul pandemiei de coronavirus, potrivit Agerpres. "Ieri (miercuri, n.red.), am venit aici şi am testat piaţa. Merge, dar slăbuţ. Toată lumea vrea numai picioarele din spate. Dacă mielul ar fi avut doar picioarele alea, aş fi terminat marfa la prima oră a zilei", a declarat fermierul din satul Lăstuni.

Guşu a mai spus că nu a modificat preţul produselor faţă de cel de anul trecut. "Acum, nu mai circulă lumea, iar vânzarea este mai mică decât anul trecut cu aproape 50%", a mai spus fermierul tulcean. Preţul unui kilogram de carne de miel este de 30 de lei, dar unii cumpărători se plâng că toate preţurile au crescut în ultima perioadă.

"Preţul unui kilogram de carne de miel nu a crescut în mod deosebit, dar celelalte preţuri au crescut uşor. Am buget de 200 de lei şi vreau să cumpăr pulpă, carcasă şi nişte măruntaie", a afirmat un potential cumparator.

Potrivit societăţii Agropieţe SA din Tulcea, numai în două unităţi din municipiu cumpărătorii pot găsi carne de miel.

La fel ca în anii trecuţi, nicio primărie din judeţ nu a solicitat autorizarea unor puncte temporare de sacrificare a animalelor, astfel că în Tulcea există doar patru centre autorizate pentru această activitate, la Baia, Ceamurlia de Sus, Frecăţei şi Stejaru, potrivit Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA).

Angajaţii acestei instituţii sunt prezenţi în cele două pieţe din municipiul Tulcea unde se comercializează miei sacrificaţi, Piaţa Veche şi Piaţa Sfântu Gheorghe, astfel încât să fie asigurată calitatea produselor puse în vânzare.

"În cele două pieţe, există câte o echipă a DSVSA cu caracter permanent care are un număr de telefon afişat, unde pot suna cei care sunt interesaţi. Am stabilit un program de lucru al angajaţilor instituţiei atât în perioada premergătoare sărbătorilor cât şi în timpul sărbătorilor pascale, s-a făcut un grafic cu persoanele care vor fi disponibile în această perioadă, cât şi cu verificările unităţilor care valorifică produse alimentare", a precizat directorul DSVSA, Mitică Tuchilă.

Sursa foto: Mehmet Cetin / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri