Primarul Mediaşului, Gheorghe Roman, a anunţat că va reduce cu 10% din salariile tuturor angajaţilor municipalităţii, inclusiv pe al său, iar banii rezultaţi din această economie vor fi redirecţionaţi către spitalul, căminul de bătrâni şi unitatea de asistenţă medico-socială din municipiu.

„Poate mai mult ca oricând, consider că în acest moment este important să gândim şi să distribuim bugetul local, pentru a răspunde nevoilor create de noul coronavirus, dar şi pentru a continua lucrările din oraş. Pe lângă măsurile pe care le-am luat încă de la începutul crizei, am considerat oportun ca, în următoarea şedinţă ordinară a Consiliului Local, să trimit spre aprobare un proiect ce prevede diminuarea cu 10% a sporului de condiţii periculoase sau vătămătoare de muncă pentru toţi angajaţii”, a spus primarul Gheorghe Roman, scrie G4Media.

Primarul Mediaşului şi viceprimarul municipiului, Christine Thellmann, au decis ca şi salariile lor să fie reduse cu 10% „în semn de solidaritate”, o solicitare similară fiind adresată şi consilierilor locali.

„Având în vedere că salariul meu şi cel al domnişoarei viceprimar sunt stabilite la nivel central, şi nu prin hotărâre de consiliu local, în semn de solidaritate am decis ca şi salariile noastre să fie reduse tot cu 10%. Nu în ultimul rând, le-am propus consilierilor locali să accepte reducerea indemnizaţiei lor, cu acelaşi procent. În plus, direcţiile ale căror activitate s-a diminuat semnificativ vor lua măsuri referitoare la gestionarea personalului. Din economia făcută astfel, vor fi transferaţi bani de la bugetul local către unitatea de asistenţă medico-socială, căminul de bătrâni şi Spitalul Municipal Mediaş”, a mai precizat primarul Gheorghe Roman.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri