Poliţiştii au aplicat amenzi de 2 MIL. euro în ultimele 24 de ore persoanelor care nu au respectat interdicţiile privind circulaţia

Poliţiştii au aplicat, în ultimele 24 de ore, 4.757 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie, în valoare de 9.043.120 de lei, a anunţat, Inspectoratul General al Poliţiei Române.

"În ultimele 24 de ore, poliţiştii au verificat 36.413 persoane faţă de care s-a dispus izolarea sau carantina. 500 de autovehicule (cu 1.698 de persoane) au fost preluate din zonele de frontieră", informează un comunicat de presă al IGPR, scrie Agerpres.

Poliţiştii au prins în flagrant delict 168 de persoane în timp ce comiteau infracţiuni sau imediat după aceea.

De asemenea, poliţiştii au realizat 2.785 de intervenţii la evenimente, dintre care 2.307 au fost sesizate de cetăţeni prin 112, fiind organizate 285 de acţiuni.

În trafic, poliţiştii au constatat 128 de infracţiuni rutiere, fiind reţinute 439 de permise şi retrase 151 de certificate de înmatriculare.

Citeste si:
Austria speră ca UE să sancționeze serios Rusia pentru procesul lui...
Austria speră ca UE să...

Aproape 12.000 de poliţişti au fost la datorie, duminică, în misiunile pentru menţinerea ordinii publice în zona spitalelor şi locaţiilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru fluidizarea circulaţiei, escortarea convoaielor sau a coloanelor de auto ori a autovehiculelor ce transportă materiale medicale sau pentru identificarea persoanelor în cadrul anchetelor epidemiologice, sprijinind totodată DSP.

Poliţiştii au verificat şi respectarea interdicţiilor impuse, pe timpul stării de urgenţă, unităţilor comerciale, efectuând totodată controale pentru combaterea criminalităţii economice.

În misiunile lor, poliţiştii au fost sprijiniţi de aproape 3.400 de poliţişti locali, alăturându-se, în activităţile în sistem integrant, jandarmi şi efective ale MApN.

Citeste si:
Un bărbat mort de doi ani, sancționat de polițiști pentru că a...
Un bărbat mort de doi ani,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri