Cum va fi încheiată situația școlară a elevilor care nu pot face lecții online

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat la Realitatea Plus ca elevii care nu au avut nicio notă și nu au participat la lecțiile online, media de pe primul semestru devine medie anuală. "Dacă media e sub 5, profesorul va stabili modalitatea în care să dea o lucrare/ proiect. Nota din proiect devine media anuală".

"Dacă avem două note, media se încheie fără probleme. Dacă elevul vrea să-și mărească media, profesorul poate să-i pună note pentru perioada școlii online și în felul ăsta se încheie media. Prima notă de pe semestru nu se dublează", a adăugat ea.

Monica Anisie a vorbit și despre durata pe care ar trebui să o aibă orele ținute online. "Orele online pentru gimnaziu sunt de 40 de minte, pentru ciclul primar, de 20-30 de minute. Fiecare profesor știe cât pot fi atenți elevii lui. E importantă implicarea părinților. Elevii mici au nevoie de susținerea părinților", a spus ministrul.

Citeste articolul integral pe Digi24.

Monica Anisie: Elevii, în principiu, vor purta măşti în clasă

"Noi, încă, nu am transmis ordinul cu privire la măsurile pe care trebuie să le luăm în perioada revenirii elevilor. (...) Într-adevăr, trebuie să luăm măsuri prin care să nu expunem în niciun fel elevii şi în sală vor fi maximum 10 elevi, distanţaţi fizic şi purtând, într-adevăr, măşti. Am spus la început că trebuie să luăm această măsură. În principiu, vor purta măşti. Decizia va fi luată de Ministerul Sănătăţii", a spus Monica Anisie, la Digi24, potrivit Agerpres.

Citeste si:
Bani pentru elevii de nota 10 la Bacalaureat. Cât alocă o primărie
Bani pentru elevii de nota 10...

De asemenea, Monica Anisie a anunțat că înscrierea atât la grădiniţă, cât şi la clasa pregătitoare se va face online.

"Avem o noutate. Noutatea este atât la grădiniţă, cât şi la clasa pregătitoare, că înscrierea se va face online, iar pentru clasa pregătitoare am revizuit calendarul şi am anunţat deja că evaluarea psiho-somatică a copiilor va fi înlocuită cu o declaraţie pe propria răspundere a părinţilor sau a tutorilor legal instituiţi şi o fişă completată de grădiniţa pe care a frecventat-o elevul", a spus Monica Anisie.

Sursa foto: David Tadevosian / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Ludovic Orban, către miniștri: Faceți controale la sânge
Setari Cookie-uri