11 Mai 2020

Alexandru Cumpănașu, pus sub acuzare de DNA pentru fraudă cu fonduri europene, sfătuiește oficial Guvernul în privința cheltuirii fondurilor europene



Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR), organizație condusă de Alexandru Cumpănașu, a fost desemnată de premierul Ludovic Orban membru într-un organism consultativ care va sfătui Ministerul Fondurilor Europene în legătură cu realizarea și implementarea programelor din fonduri UE în viitorul buget al Uniunii Europene (perioada 2021-2027), notează G4media.ro.

Comitetul pentru Parteneriatul cu Mediul de Afaceri este organismul consultativ, creat prin decizia 223 din 27 aprilie 2020 a premierului. Din Comitet mai fac parte și Asociația Constructorilor de Automobile din România, Asociația Română a Băncilor, Camera de Comerț și Industrie a României, Coaliția pentru Dezvoltarea României ori Consiliul Investitorilor Străini, dar și Academia Română. Organismul va fi condus de ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

Fostul candidat la prezidențiale, Alexandru Cumpănașu, a fost pus sub acuzare de DNA Constanța pentru furnizare de date false într-un proiect cu fonduri europene derulat de SNSPA.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, l-a primit în ianuarie 2020 și i-a preluat ideea implementării unui Telefon Verde prin care elevii să poată sesiza, anonim, nereguli petrecute în școli.



Citeste si