Până unde va ajunge nebunia prețurilor după criza generata de COVID-19

În piețe, legumele și fructele se vând la prețuri exorbitante, iar pierderile estimate pentru anul 2020 în industria cărnii din cauza pandemiei de coronavirus ar putea depăşi mai multe milioane de euro.

"Pierderile estimate pentru anul 2020 în industria cărnii din cauza pandemiei de coronavirus ar putea depăşi mai multe milioane de euro, în condiţiile creşterii costurilor pe angajat cu circa 25-30%, dar pe fondul scăderii eficienţei muncii cu aproximativ 30% şi a vânzărilor cu 15-20%, a susţinut Dana Tănase, directorul executiv al Asociaţiei Române a Cărnii (ARC), la Digi24.

Ea a adăugat că "din discuţiile avute cu procesatorii de carne, creşterea cu 25-30% a costurilor pe angajat corelată cu scăderea eficienţei muncii reprezintă deja o realitate. Repornirea economiei şi relaxarea măsurilor de distanţare socială n vor conduce cel puţîn pentru următoarele şase luni la o reducere a costurilor pe angajat şi la o creştere a eficienţei muncii".

Şi această, "ca urmare a faptului că măsurile şi procedurile speciale puse în practică de companiile din industrie pentru a proteja sănătatea şi securitatea angajaţilor, şi a reduce la minim riscul apariţiei îmbolnăvirilor vor rămâne în vigoare, pentru multă vreme de acum încolo".

Citește articolul integral pe Digi24.

Citeste si:
Arafat, despre teoria conspirației COVID: populația să nu mai...
Arafat, despre teoria...

Sursa foto: Lucky Business / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Orban: Guvernul nu doreşte să reinstituie restricţii, dar va lua orice măsură
Setari Cookie-uri