Salariaţii care vor avea peste 37 de grade nu vor fi primiţi la locul de muncă

Ludovic Orban a anunţat că toate companiile şi instituţiile publice din România vor fi nevoite să efectueze triajul la locul de muncă, iar angajaţii care au temperatura de peste 37 de grade nu vor fi primiţi la serviciu.

El a declarat, într-o emisiune la Digi 24 TV, că salariaţii care au febră şi eventual alte simptome vor fi supuşi testului pentru depistarea noului coronavirus, potrivit Agerpres.

"Vor fi nişte reguli legate de triaj la locul de muncă, în care se va lua temperatura, în măsura în care companiile, instituţiile publice se vor dota cu termometre. De asemenea, vom stabili ce se va întâmpla cu persoanele care au peste 37 de grade. Cel mai probabil, ele nu vor putea să intre la locul de muncă şi vom genera, în funcţie şi de analiza altor simptome, necesitatea diagnosticării prin testare", a afirmat Ludovic Orban.

Sancţiuni pentru cei care nu poartă măşti de protecţie după 15 mai

Ludovic Orban a anunţat că vor fi instituite sancţiuni pentru cazurile în care măştile de protecţie nu sunt purtate în spaţii publice sau mijloace de transport după data de 15 mai, însă a precizat că "lucrurile trebuie să se dezvolte gradual".

"Cu siguranţă va exista în timp o sancţiune, dar cred că lucrurile trebuie să se dezvolte gradual. Nu trebuie să ne apucăm să sancţionăm oamenii. Trebuie ca oamenii să se înveţe cu purtatul măştii. Trebuie ca oamenii să aibă măşti la ei. De asemenea, şi angajatorii să asigure măşti pentru personal", a afirmat Ludovic Orban.

Citeste si:
Orban către candidaţii la primăria Bucureşti: Există un singur...
Ludovic Orban către...

Citeste mai mult aici.

Sursa foto: Platoo Fotography / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Regulă nouă pentru excepția de la izolare la sosirea în România
Setari Cookie-uri