Ludovic Orban a declarat, după o ședință cu Comisia științifică pe Covid, că se fac analize pentru fiecare măsură de relaxare a restricțiilor care va fi luată. "Parcurile ar putea fi redeschise primele, hotelurile ar putea caza în regim de single room, iar testarea temperaturii ar putea fi obligatorie la școli și companii", a spus premierul.

Deocamdată, însă, Ludovic Orban a declarat că nu a fost luată nicio decizie. "Restaurantele și cafenelele mai așteaptă, pentru că riscul epidemiologic în aceste localuri este ridicat".

Premierul a mai spus că s-au discutat foarte multe idei bune. El a dat ca exemplu triajul cu termometre electronice la locul de muncă sau la școală. „E nevoie de dotarea companiilor, instituțiilor. Dacă persoana are temperatura de peste 37 grade să nu i se permită accesul la muncă și să fie testată de Covid-19. Aplicarea acestei măsuri presupune o pregătire - generalizarea aparatelor. Pentru aeroporturi s-a discutat ca termoscannerele să fie folosite nu doar la sosire, ci și la plecare”, a exemplificat Ludovic Orban.

Premierul a subliniat că pentru fiecare măsură de relaxare se va face o astfel de evaluare. "Nu se poate face o relaxare bruscă, ci în etape, cu relaxarea acolo unde riscul epidemiologic este mai mic. Am hotărât să urmărim cu mare atenție evoluțiile în diferite țări europene unde încep să fie aplicate măsuri de relaxare. Obiectivul nostru este să găsim acel echilibru necesar între nevoia de măsuri de relaxare cu reducerea la maxim a oricărui risc de creștere a numărului persoanelor infectate", a adăugat el.

Citeste articolul integral pe G4Media.

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat recent că la sfârșitul săptămânii viitoare s-ar putea ajunge la 14.000 de cazuri de infectare în România, dar că cifra depinde de modul în care au fost respectate regulile în perioada Paștelui.

"Eu cred că ne apropiem la sfârșitul săptămânii viitoare de acea cifră de 14.000 de cazuri pe care am prognozat-o. Poate fi depășită, pentru că zilele care urmează - mâine, poimâine, și zilele săptămânii următoare o să observăm dacă într-adevăr în perioada de Paște lumea a respectat măsurile", spus Alexandru Rafila.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri