Ludovic Orban își va asuma șefia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă

Premierul Ludovic Orban a anunţat că îşi va asuma conducerea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, urmând să fie secondat de trei vicepreşedinţi.

El a precizat că decizia a fost luată pentru a întări autoritatea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

"Vreau să vă anunţ că împreună cu Ministerul Afacerilor Interne am luat decizia, pentru a întări autoritatea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, să modificăm Ordonanţa 21 şi să îmi asum, în calitate de prim-ministru, conducerea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, sigur, secondat de trei vicepreşedinţi", a informat Orban, în debutul şedinţei de Guvern.

Vicepreşedinţi urmează să fie ministrul Afacerilor Interne, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei şi şeful Departamentului de Situaţii de Urgenţă.

Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va declara joi starea de alertă

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va declara joi starea de alertă, a afirmat premierul Ludovic Orban.

"Astăzi, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va declara starea de alertă în cadrul situaţiei de urgenţă provocată de epidemia de coronavirus. Tot astăzi, odată cu declararea stării de alertă, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va institui toate măsurile necesare pentru a apăra viaţa şi sănătatea românilor. Aceste măsuri vor avea caracter de obligativitate şi vor fi stabilite în baza OUG 21 care reglementează situaţiile de urgenţă", a declarat Ludovic Orban

Citeste si:
Orban către candidaţii la primăria Bucureşti: Există un singur...
Ludovic Orban către...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Firea insistă cu deschiderea teatrelor: Nu sunt mai periculoase decât bisericile
Setari Cookie-uri