În Piața Victoriei s-au strâns circa 100 de oameni, în prima zi din starea de alertă. Persoanele nu mențin distanța de 1,5 metri cerută de legislație și nu poartă măști de protecție. Mulți dintre participanți sunt îmbrăcați în straie populare și promovează mesaje conspiraționiste. Protestul are loc în contextul în care autoritățile au interzis miting-urile, în această perioadă, scriu mai multe publicații.

Update ora 18:52:

Peste 100 de persoane protestează în Piaţa Victoriei din Bucureşti faţă de măsurile adoptate de Guvern pentru a gestiona pandemia cu COVID-19. Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Alexandru Iacob, adunarea publică este ilegală, însă Jandarmeria încearcă gestionarea situaţiei fără a avea incidente.

„Am formulat o serie de recomandări pentru persoanele care participă la adunarea publică, prin exemplul personal al jandarmilor, care poartă măşti şi mănuşi de protecţie. Încercăm să avem un dialog cu participanţii la adunarea publică de la o distanţă sigură", a declarat, pentru Agerpres, Alexandru Iacob.

Știre inițială:

Iulian Capsali, Dan Chitic și ActiveNews promovează o chemare la protest împotriva ”dictaturii” și care neagă existența coronavirusului. Protestul organizat pentru astăzi, la ora 17.00, în Piața Victoriei, cere demisiile liderilor politici și pretinde că nu există coronavirusul. Organizatorii dau ca exemplu Bulgaria, unde ieri a avut loc un protest similar organizat de un partid pro-rus, notează g4media.ro.

Iulian Capsali și Dan Chitic sunt promovați constant de site-ul Sputnik, organul oficial de propagandă al Rusiei, iar ActiveNews publică frecvent articole violent anti-occidentale, scrie publicația citată.

Protestul are loc în contextul în care autoritățile au interzis miting-urile, în această perioadă. Jandarmeria se află la fața locului, iar până acum nu au fost înregistrate incidente, notează Libertatea.

Jandermeria a emis un comunicat prin care îndeamnă oamenii să fie responsabili.

„În mediul online au fost anunțate mai multe evenimente prin care cetățenii sunt invitați să participe la manifestații publice. Printre măsurile de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 se numără și aceea de interzicere a organizării și desfășurării de mitinguri, demonstrații sau orice alte întruniri în spații deschise. Pentru sănătatea dumneavoastră și protecția celorlalți cetățeni, vă recomandăm să nu participați și să nu răspundeți la astfel de evenimente”, a anunțat Jandarmeria Română.

Sursa foto: ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri