Dacă ar avea posibilitatea de a lua decizii importante pentru stat, românii ar prefera să elimine toate restricțiile, și, după criză s-ar concentra pe relansarea producției interne, se arată într-un sondaj.

În perioada 8-12 Mai 2020, Dora, asistentul virtual de la Happy Recruiter, a conversat în Facebook Messenger cu aproape 1.200 de români din sectoare cheie ale economiei - producție industrială, automotive, producție farma și logistică. Respondenții au fost răspuns unor întrebări despre măsurile pe care le-ar lua dacă ar fi în poziția de a decide, despre măsurile de siguranță pe care le așteaptă în noua normalitate a locului de muncă și consumul de social media respectiv digitalizarea ca parte din ce în ce mai importantă în activitățile zilnice.

Dacă ai fi în poziția de a decide (Președinte, Prim-ministru), ce domeniu ai relansa prioritar?

Cu un singur răspuns posibil, dintr-o listă de opțiuni, cercetarea vrea să identifice care sunt sectoarele prioritare în care românii ar investi pentru a relansare. Iar cei mai mulți dintre ei (44%) ar investi în relansarea producției locale.

În linie cu discuțiile din agenda publică la nivel global, pentru mulți români a devenit și mai importantă nevoia de a produce mai mult pe plan local vs. delocalizare şi încurajarea micilor producători locali. Sănătatea a fost pe locul 2 în topul opțiunilor, fiind selectată de 23% dintre respondenți și, imediat în listă - educația cu 18% din răspunsuri; următoarele opțiuni au fost turism sau infrastructură.

Cu sau fără restricții?

Dora, asistentul virtual, a întrebat românii cum ar relua activitatea - iar cei mai mulți (47%) ar alege să reia activitatea fără nicio restricție.

1 din 3 români ar relua activitatea, cu anumite restricții și măsuri de protecție, în timp ce doar 3% dintre respondenți ar menține restricțiile existente.

Creșterea intensității activității economice, anticipată prin scăderea nivelului restricțiilor este frecvent asociată în discursul respondenților de nevoia urgentă de crește nivelului de digitalizare al interacțiunii cetățeanului cu mediul public. Cu mult în urma mediului privat, concentrat pe eficiență, mediul public a fost pus sub presiune și forțat să înceapă să se modernizeze într-o perioadă foarte scurtă.

Citește și CORONAVIRUS Studiu: Angajații români sunt mulțumiti de modul în care au gestionat companiile criza. Totuși, mulți își doresc alt job

HappyRecruiter este un Ecosistem Digital de Recrutare care oferă echipelor de recrutare instrumentele pentru a selecta, filtra și gestiona cu succes candidații, folosind-o pe Dora, asistentul virtual în mediile în care aceștia sunt disponibili, respectiv Facebook, Messenger și Instagram.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri