Zece cadre medicale, majoritatea asistente, de la Spitalul "Prof. Dr. Nicolae Oblu" din Iaşi, au fost depistate cu COVID-19, după întoarcerea la serviciu, a declarat, managerul unităţii, Lucian Eva.

Potrivit sursei citate, cele zece cadre medicale sunt asimptomatice.

"E un accident regretabil din punctul nostru de vedere. Pe tot parcursul acestei epidemii am luat toate măsurile necesare pentru protecţia pacienţilor şi a personalului medical. Am luat în calcul şi posibilitatea infectării personalului medical, astfel că, pentru protecţie, am dispus ca personalul medical să lucreze în ture de 14 zile, urmând să fie retestat la revenirea în tură. În momentul în care s-au făcut testarea, un cadru medical, o asistentă, a ieşit pozitiv. Au fost testate toate cadrele medicale care au fost în serviciu în acea tură. Au fost zece cadre medicale infectate, majoritatea lor fiind asistente medicale. Au fost şi infirmiere şi un medic rezident. Cel mai probabil infectarea s-a făcut în exterior", a precizat Lucian Eva, potrivit Agerpres.

Conform acestuia, în unitatea medicală a fost declanşată o anchetă epidemiologică.

"S-au luat toate măsurile necesare pentru izolarea focarului. Sunt în curs de testare toate cadrele medicale, toţi pacienţii s-au luat măsuri să fie izolaţi, urmând să se facă şi decontaminarea spaţiilor", a spus Eva.

Citeste si:
Două cadre medicale de la ”Socola” au fost testate pozitiv cu...
Anchetă epidemiologică la...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Opt români au fost implicați într-un accident rutier în Italia
Setari Cookie-uri