Președintele României, Klaus Iohannis a declarat în cadrul unei conferințe de presă că de la 1 iunie vor deveni posibile spectacolele în aer liber cu maximum 500 de spectatori, pe scaune, la distanțele impuse de regulile de distanțare, cu control strict la intrare.

Șeful statului a declarat că a avut o ședință destul de lungă cu premierul și miniștri, în care a analizat situația, stadiul epidemiei de Covid-19 și ce măsuri se impun. El a punctat că în contextul în care sunt aproape 200 de persoane la terapie intensivă, nu se poate vorbi de o reducere semnificativă a epidemiei.

Citește și: Pandemia Coronavirus și Big Bang-ul ordonanțelor de urgență. Incertitudinea blochează ieșirea României din criză

În ceea ce privește măsurile de relaxare, Klaus Iohannis a declarat că de la 1 iunie, câteva activități vor redeveni posibile, precum redeschiderea teraselor, însă mesele să fie la cel puțîn doi metri și maxim patru persoane la o masă.

Vezi și: Pregătiri pentru redeschiderea teraselor. Mese de maximum patru persoane la o terasă din București

De asemenea, de la 1 iunie se va putea merge la plajă și va fi reluat transportul internațional rutier și feroviar.

Pe de altă parte, el a solicitat atenţie, în continuare, din partea populaţiei.

"Am avut o şedinţă destul de lungă împreună cu premierul Orban, cu mai mulţi miniştri şi consilieri prezidenţiali. Am analizat situaţia în care ne aflăm, stadiul epidemiei şi ce măsuri se impun în perioada imediat următoare. Avem şi astăzi aproape 200 de cazuri noi, avem aproape 200 de persoane la terapie intensivă. Deci, nu putem să vorbim de o reducere semnificativă a epidemiei. În consecinţă, în continuare, atenţie, atenţie, atenţie!", a spus Klaus Iohannis.

Te-ar putea interesa și: Terasele și restaurantele se deschid. Ce măsuri iau acestea pentru limitarea răspândirii COVID-19

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri