Klaus Iohannis: De la 1 iunie se redeschid terasele şi plajele, se pot organiza spectacole în aer liber

Președintele României, Klaus Iohannis a declarat în cadrul unei conferințe de presă că de la 1 iunie vor deveni posibile spectacolele în aer liber cu maximum 500 de spectatori, pe scaune, la distanțele impuse de regulile de distanțare, cu control strict la intrare.

Șeful statului a declarat că a avut o ședință destul de lungă cu premierul și miniștri, în care a analizat situația, stadiul epidemiei de Covid-19 și ce măsuri se impun. El a punctat că în contextul în care sunt aproape 200 de persoane la terapie intensivă, nu se poate vorbi de o reducere semnificativă a epidemiei.

Citește și: Pandemia Coronavirus și Big Bang-ul ordonanțelor de urgență. Incertitudinea blochează ieșirea României din criză

În ceea ce privește măsurile de relaxare, Klaus Iohannis a declarat că de la 1 iunie, câteva activități vor redeveni posibile, precum redeschiderea teraselor, însă mesele să fie la cel puțîn doi metri și maxim patru persoane la o masă.

Vezi și: Pregătiri pentru redeschiderea teraselor. Mese de maximum patru persoane la o terasă din București

Citeste si:
E bun programul de relansare propus de PNL? Ce spun specialiștii...
Este bun programul de...

De asemenea, de la 1 iunie se va putea merge la plajă și va fi reluat transportul internațional rutier și feroviar.

Pe de altă parte, el a solicitat atenţie, în continuare, din partea populaţiei.

"Am avut o şedinţă destul de lungă împreună cu premierul Orban, cu mai mulţi miniştri şi consilieri prezidenţiali. Am analizat situaţia în care ne aflăm, stadiul epidemiei şi ce măsuri se impun în perioada imediat următoare. Avem şi astăzi aproape 200 de cazuri noi, avem aproape 200 de persoane la terapie intensivă. Deci, nu putem să vorbim de o reducere semnificativă a epidemiei. În consecinţă, în continuare, atenţie, atenţie, atenţie!", a spus Klaus Iohannis.

Te-ar putea interesa și: Terasele și restaurantele se deschid. Ce măsuri iau acestea pentru limitarea răspândirii COVID-19

Citeste si:
Regulă nouă pentru excepția de la izolare la sosirea în România
Regulă nouă pentru excepția...

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Adecco: Există o presiune crescută asupra companiilor pentru retenția oamenilor
Setari Cookie-uri