Troleibuzele din Capitală, verificate după incendiul de duminică

Directorul General al Societăţii de Transport Bucureşti, Alexandru-Hazem Kansou, a cerut reverificarea instalaţiilor electrice ale tuturor troleibuzelor din parcul societăţii, după ce, duminică, în jurul orei 11,00, un incendiu a izbucnit la un troleibuz de pe linia 86, în timp ce se deplasa pe Bd. Lascăr Catargiu, pe sensul spre Gara de Nord.

"În vehicul se aflau doar un călător şi conducătorul troleibuzului, fără ca vreunul dintre aceştia să fie afectaţi. Incendiul s-a extins rapid după evacuarea călătorului şi numai în urma intervenţiei pompierilor a fost lichidat, astfel că, în scurt timp, în jurul orei 12,00, troleibuzul a fost tractat şi retras la depou, pentru verificări tehnice. Traficul în zonă nu a fost blocat, cu excepţia liniilor de troleibuz 79 şi 86, din cauza opririi tensiunii în reţea, pentru a permite intervenţia pompierilor", se arată într-un comunicat al STB, potrivit Agerpres.

Troleibuzul Astra Irisbus a fost achiziţionat pentru fosta RATB şi face parte din lotul produs şi livrat între anii 2004-2006.

STB SA dă asigurări că acest caz este unul izolat, iar personalul de bord este instruit să acţioneze operativ în asemenea situaţii, astfel încât viaţa pasagerilor să nu fie pusă în pericol.

De asemenea, Kansou a dispus constituirea unei comisii tehnice de cercetare pentru a stabili cauza producerii incendiului. Din primele informaţii, rezultă că focul a pornit de la un scurtcircuit la instalaţia electrică, iar Kansou a cerut reinstruirea conducătorilor de vehicule în legătură cu procedura de urgenţă ce trebuie aplicată pentru siguranţa călătorilor în astfel de cazuri şi a dispus verificarea parcului de troleibuze, pentru a preîntâmpina, în viitor, apariţia unor astfel de evenimente.

Un troleibuz a luat foc, duminică, pe Bulevardul Lascăr Catargiu, din Capitală. Nu au fost raportate victime.

Citeste si:
Autobuzele școlare revin pe trasee începând de astăzi, odată cu...
Primăria Capitalei:...
Citeste si:
Primele semne de sarcina
Primele semne de sarcina

Sursa foto: Captură Digi24.ro

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri