În criza sanitară cauzată de pandemia de Coronavirus, medicii români au avut curajul de a cere echipamente de protecție și aparatura necesară care lipsea din spitale, un lucru remarcat în premieră, a declarat Melania Medeleanu, cofondatoarea Asociației Zi de Bine, în cadrul conferinței CSR Growing Responsible, organizată de wall-street.ro.

„Aș remarca contribuția pe care au avut-o oamenii de rând. Companiile au partea de CSR bine dezvoltată și au înțeles că este musai să dea o mână de ajutor, că dacă nu, atunci când? Este de apreciat. Dar, la fel de apreciată este contribuția oamenilor. La noi, la Zi de Bine, au fost aproape 35.000 de oameni, care au făcut gestul simplu de a trimite un SMS, de a plăti prin PayPal sau din conturile bancare, atunci când au înțeles că suma aceea mică, adunată cu alta mică, va putea să facă diferența”, a declarat Melania Medeleanu, cofondatoarea Zi de Bine.

Asociația Zi de Bine a strâns peste 900.000 de euro din donații și sponsorizări pentru sistemul medical și a ajuns în 78 de spitale și 27 de cabinete de medicină de familie cu echipamente de protecție și dezinfecție, aparatură medicală și teste.

Citește și: Gabriela Alexandrescu, Salvați Copiii: Dacă nu ar fi fost ONG-urile, foarte multe persoane nu mai erau astăzi în viață

„Am remarcat o premieră de data aceasta, care mi s-a părut uluitoare. Sper să ne țină. I-am remarcat pe medici, care, de data aceasta, nu au mai zis că avem de toate. Dacă ar fi să scot ceva în evidență față de crizele anterioare ar fi exact acest lucru, faptul că din prima zi în care am spus că noi facem scut pentru spitalul din Brașov, am început să primim mesaje de la medici din spitale din toată țara: „Noi n-avem de toate, noi n-avem de niciunele, ajutați-ne și pe noi, veniți și la noi, pentru că plecăm acasă la copiii noștri și nu știm dacă o să ne îmbolnăvim și o să îi îmbolnăvim”. E de apreciat că au ridicat mâna. Sper să își păstreze curajul și de acum înainte și să fie mai fermi de câte ori vor avea nevoie de ajutor”, a mai spus Melania Medeleanu.

În prezent, Zi de Bine lucrează la cauza lunii iunie: pictarea pereților, de către Sweet Damage Crew, pe care îi privesc de la geamuri copiii bolnavi internați în spitalele Grigore Alexandrescu și INSMC Alfred Rusescu din Bucureși. Puteți timite textul „SUS” prin SMS la numărul 8862, dacă doriți să donați 4 euro. Dacă sunteți născut în iunie și vrei să donați ziua de naștere campaniei lunii, sau știi pe cineva care vrea să sărbătorească printr-o faptă bună, puteți scrie la adresa contact@zidebine.ro.

Conferința CSR Growing Responsible a fost organizată de wall-street.ro, în parteneriat cu Fundația Vodafone România și Penny Market.

Sursa foto: Facebook Melania Medeleanu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri