Primăria Capitalei anunță că zonele de promenadă înființate se schimbă

Primăria Capitalei anunță că zonele de promenadă înființate se reconfigurează, pentru a se adapta la preferințele bucureștenilor. Zonele preferate de public se mențin și chiar se extind, iar celelalte se modifică sau se elimină pentru că nu s-a înregistrat trafic pietonal.

Se extinde zona de promenadă de la Calea Victoriei, se desființează cea din cartierul Cotroceni și se modifică zona din apropierea Pieței Amzei.

Începând din acest weekend, 13-14 iunie, (pentru zilele de sâmbătă și duminică, în intervalul orar 08:00 – 22:00) zonele pietonale se reconfigurează după cum urmează:

  • Zona 2 de promenadă a fost extinsă, pe Calea Victoriei, de la aleea Kretzulescu până la Bd. Regina Elisabeta, cu posibilitatea circulației de traversare la Str. Ion Campineanu și Bd. Regina Elisabeta, în continuare zona pietonala fiind pe Calea Victoriei – Strada Eforie – Strada Domnița Anastasia – Strada Ing. A Saligny – Splaiul Independenței.
  • Zona 3, delimitata de Bd. Eroilor – Bd. Eroii Sanitari – Piața Operei – Strada Dr. J. Lister – Strada Dr. Gr. Romniceanu a fost desființată, circulația auto urmând să revină la situația anterioară.
  • Zona 5 a fost restrânsă, și va fi delimitată de Bd. Dacia, - Bd. N. Bălcescu – Str. Mendeleev – Str. G.Enescu – Str. G. Clemenceau – Str. N. Golescu – Calea Victoriei. Pe arterele care delimitează perimetrul mai sus menționat circulația auto se desfășoara normal.

Restul zonelor instituite anterior rămân neschimbate:

  • Zona 1 – Strada Polonă (de la Bd. Dacia) – Strada A.D. Xenopol – Strada Dionise Lupu – Strada C.A. Rosetti – Strada J.L. Calderon (de la Strada C.A. Rosetti) – Strada I.L. Caragiale – Strada Icoanei – Strada A. Vlaicu.
  • Zona 4 – Strada E. Quinet (de la Strada Academiei) – Strada Biserica Enei
  • Zona 6 – Strada G. Enescu – Strada N. Golescu – Calea Victoriei – Strada C.A. Rosetti – Bulevardul N. Balcescu.
  • Zona 7 – Bulevardul Unirii, între Piața Constituției și locala de vest a Pieței Unirii.

Sursa foto: GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri