Zone de promenadă în centrul Bucureștiului la sfârșit de săptămână. Ce zone din Capitală devin pietonale în weekend

Primarul General, Gabriela Firea, a avut astăzi o ședintă de lucru cu specialiștii Direcției Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei, precum și cu reprezentanți ai Brigăzii de Poliție Rutieră, în urma căreia a decis înființarea mai multor zone de promenadă în centrul Bucureștiului. Măsura va fi implementată începând de vineri, 22 mai.

Odata cu trecerea de la starea de urgență la starea de alertă, și având în vedere restricțiile de funcționare a spațiilor de alimentație publică și de divertisment impuse de pandemia de coronavirus, bucureștenii vor dori cu siguranță să se plimbe mai mult prin oraș și, pentru a încuraja atât mișcarea în aer liber, cât și mijloacele de transport alternativ, am decis să instituim, în weekend-uri, pe anumite artere din centrul orașului, zone pietonale, de promenadă, unde circulația mașinilor să fie interzisă, a declarat Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.

Zonele pietonale instituite la sfârșit de săptămână în București

  • Zona 1 – strada Polonă (de la bd. Dacia) – strada A.D.Xenopol – strada Dionise Lupu – strada C.A. Rosetti – strada J.L.Calderon (de la strada C.A. Rosetti) – strada I.L. Caragiale – strada Icoanei – strada A. Vlaicu.
  • Zona 2 – Calea Victoriei (de la bd. Regina Elisabeta) – strada Eforie – strada Domnița Anastasia – strada ing. A Saligny – Splaiul Independenței.
  • Zona 3 – bd. Eroilor – Eroii Sanitari – piața Operei – strada Dr. J. Lister – strada Dr. Gr. Romniceanu.
  • Zona 4 – strada E. Quinet (de la strada Academiei) –strada Biserica Enei.
  • Zona 5 – bulevardul Dacia – bulevardul N. ăalcescu –strada G. Enescu – Calea Victoriei.
  • Zona 6 – strada G. Enescu – N. Golescu – Calea Victoriei– strada C.A. Rosetti – bulevardul N. Bălcescu.
  • Zona 7 – bulevardul Unirii (între Piața Constituției și locala de vest a pieței Unirii).

Sursa foto: Agerpres FOTO


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri