Senatul a adoptat propunerea legislativă care prevede anularea amenzilor date în perioada stării de urgență și returnarea banilor celor care le-au plătit

Senatul a adoptat, în calitate de primă Cameră sesizată, propunerea legislativă inițiată de UDMR, ALDE și Pro România care prevede anularea amenzilor date românilor în perioada stării de urgență și returnarea banilor celor care au plătit deja sancțiunile aplicate de autorități, notează G4media.ro.

Astfel, se declară nule toate procesele-verbale de contravenție emise în baza articolului 28 din ordonanța de urgență 1 din 1999, adică acele amenzi cuprinse între 2.000 și 20.000 de lei, declarate neconstituționale de către CCR în luna mai.

Proiectul vizează și returnarea integrală, la cerere, a sumelor achitate de contravenineți, iar cei care nu au plătit încă amenzile primite nu vor mai fi obligați să o facă.

Totuși, inițiativa legislativă prevede că rămân valabile amenzile date pentru încălcarea măsurilor de izolare la domiciliu și carantină, precum și cele aplicate pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

Citeste si:
COVID-19 | Zile libere pentru părinții ai căror copii nu mai merg...
Școala în pandemie: părinții...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului
Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri