Pompierii au acţionat, în ultimele 24 de ore, pentru evacuarea apei din 387 de case şi aproximativ 580 de curţi, a informat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). Trei oameni au murit, în ultimele zile, după ce au fost luați de viituri iar o fetiță de 4 ani, din Sibiu, care a căzut în râul ce trece prin oraș, este în continuare căutată.

În cursul zilei de marţi şi pe timpul nopţii, aversele torenţiale au produs inundaţii în 29 judeţe, fiind afectate 161 de localităţi, scrie Agerpres.

"Cu eforturi susţinute, pompierii au acţionat în sprijinul populaţiei şi administraţiei publice locale pentru evacuarea apei din 387 de case, 578 curţi şi 219 beciuri/subsoluri. Totodată, vântul puternic a doborât 7 stâlpi de electricitate şi 5 copaci, colegii noştri acţionând pentru degajarea acestora", se menţionează în comunicat.

Din cauza viiturilor care au inundat străzi şi locuinţe din mai multe localităţi din judeţele Alba, Bistriţa-Năsăud, Caraş-Severin şi Maramureş, 71 de persoane au fost evacuate şi relocate temporar în spaţii puse la dispoziţie de autorităţile locale şi la rude.

În ultimele două zile, 3 persoane luate de viitură au decedat. Evenimentele s-au produs în judeţele Bihor, Suceava şi Vaslui, acolo unde, din cauza precipitaţiilor abundente, nivelul apei a crescut rapid şi s-au produs inundaţii.

Pompierii anunţă că o situaţie care putea pune viaţa oamenilor în pericol s-a înregistrat, în cursul zilei de marţi, în localitatea bistriţeană Rodna.
Viitura a inundat mai multe gospodării, iar zeci de oameni au rămas izolaţi. Salvatorii au evacuat peste 20 de persoane din locuinţele luate de ape, acestea fiind cazate în spaţii puse la dispoziţie de autorităţile locale.

Râul Vișeu a crescut până aproape de nivelul drumului județean

În Maramureș este în continuare cod roșu de inundații pe Tisa și coduri portocalii pe Vișeu, Iza și Lăpuș. nLa Bârsana, în județul Maramureș, peste 30 de gospodării au fost inundate.

Râul Vișeu a crescut până aproape de nivelul drumului județean. Pentru ca apa să nu acopere șoseaua, pompierii au construit diguri din saci de nisip.

Elena Mateescu, director ANM: "Poate fi printre cele mai ploioase luni iunie din 1961 și, până în prezent, posibil în top 5, luând în considerare cantitatea din 2001 cu 129 l/mp. Înregistrăm și un record în ceea ce privește mesajele de vreme severă."

O fetiță de 4 ani a fost luată de ape, în Sibiu

Fetița se juca împreună cu mai mulți prieteni pe malul râului Cibin. Se pare că a căzut. Pompierii au declanșat operațiunile de căutare, însă acestea sunt dificile. Râul este învolburat și are debit mare în urma ploilor din ultima perioadă.

Inundaţiile au creat probleme şi în judeţul Alba, municipiul Aiud, unde mai multe străzi au fost inundate, iar pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din zeci de gospodării. Totodată, 40 de persoane au fost evacuate preventiv din calea apelor.

Pentru ca populaţia să adopte măsurile de autoprotecţie, în zonele vizate de atenţionările şi avertizările hidrometeorologice imediate, au fost emise 20 mesaje de avertizare prin sistemul RO-ALERT la nivelul a 12 judeţe.


IGSU informează că traficul rutier este blocat pe 2 drumuri naţionale (DN 28/IS şi DN 17D/BN), pe 3 drumuri judeţene (DJ 668/ HD, DJ 162/BN şi DJ 142/MS) şi restricţionat pe 1 drum naţional (DN 6/CS), 2 drumuri judeţene (DJ 668A/HD şi DJ 153/MS) şi s-a desfăşurat temporar îngreunat pe 4 drumuri naţionale (DN 17, DN 15/MS, DN 2F şi DN 15D/VS) şi pe 2 drumuri judeţene (DJ 107/MS, DJ 571J/CS şi DJ 608/CS).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri