Mii de oameni au ieșit pe străzile din Suceava, cel mai mare focar de coronavirus din țară, pentru a participa la pelerinajul cu Sfintele Moaște ale Sfântului Ioan cel Nou. Moaștele sunt purtate cu mașina prin oraș și au făcut o oprire și în curtea Spitalului Județean de Urgență Suceava, scrie Digi24.

În imaginile publicate de Monitorul de Suceava se vede cum credincioșii care au participat la procesiune nu respectau distanțarea socială, iar mulți dintre ei nu purtau mască de protecție.

Sfintele Moaște au fost depuse în baldachinul special amenajat încă de ieri dimineață, începând cu ora 05.30. De la primele ore ale dimineții au apărut și primii pelerini, unii din sate apropiate Sucevei, alții mai de departe, care au simțit ajutorul dat în fiecare an de Marele Mucenic.

Înainte de pelerinajul prin oraș, moaștele au fost scoase în curtea Mânăstirii Sfântul Ioan din Suceava, iar pelerinii au participat la slujbă. Reprezentanţii bisericii au spus că au luat toate măsurile pentru ca regulile impuse în starea de alertă să fie respectate. Circuitul a fost organizat împreună cu Poliția Locală și cu Jandarmeria pentru ca românii să respecte măsurile impuse în starea de alertă.

De la Mănăstirea Sf. Ioan, mașina cu moaștele Mucenicului a trecut pe la Biserica Sfânta Înviere, Biserica Domnițelor, apoi a coborât la Biserica „Sfântul Gheorghe” Mirăuți, la Biserica „Sfântul Dumitru”, apoi la Biserica „Sfântul Nicolaie”, la Catedrala „Nașterea Maicii Domnului”, Biserica „Sfânta Vineri”, la Spitalul Județean Suceava și apoi la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”.

NewsBucovina.ro scrie că oamenii aflați la hram s-au năpustit să prindă pachete cu mâncare oferite prin inițiative private la ieșirea din mănăstire.

Conform ultimelor date comunicate de Grupul de Comunicare Strategică, la Suceava au fost înregistrate în ultimele 24 de ore 21 de cazuri noi. În total, în Suceava au fost 3.967 de cazuri de COVID-19.

Sursa foto: newsbucovina.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri