28 Iulie 2020

Ludovic Orban anunță că medicii vor fi detașați la ordin în spitalele COVID-19, pentru că numărul voluntarilor este prea mic



Premierul Ludovic Orban a declarat că este nevoie de medici pentru direcțiile de sănătate publică și pentru spitalele COVID-19. Autoritățile au făcut un apel la voluntariat, însă răspunsul a fost sub așteptări, astfel că va fi utilizată detașarea prevăzută de lege, la ordin, notează G4media.ro.

„Pentru direcțiile de sănătate publică avem nevoie de medici generaliști, infecționiști, asistente. În spitalele COVID avem nevoie de cadre medicale. Am apelat la voluntariat. Răspunsul pe care l-am primit nu este la nivelul așteptărilor și, ca atare, vom apela la detașare. Ministrul Sănătății împreună cu șeful DSU au misiunea de a evalua personalul de la spitalele non-COVID în specialitățile necesare: medici și asistenți ATI, medici infecționiști, pentru a asigura necesarul de personal pentru toate unitățile necesare. (…) Nu avem altă soluție decât detașarea. Dacă la apelul nostru de voluntariat răspunsul a fost sub așteptările noastre, soluția este detașarea legală”, a mai afirmat Ludovic Orban.

Orban a precizat că pentru medicii de terapie intensivă sporul de 25% pe care îl primesc pentru detașare va fi suplimentar față de sporul pentru ATI și, dacă va fi necesar, va fi adoptată și o ordonanță de urgență în acest sens.

Ludovic Orban a mai anunțat că vor fi crescute salariile din DSP-uri.



Citeste si