Firea spune că bucureștenii nu au apă caldă pentru că CET Sud este în administrarea Guvernului, iar autoritățile nu au investit în sistemul de termoficare

Gabriela Firea, primarul Capitalei, a declarat, într-o conferință de presă, că lipsa apei calde din mai multe sectoare ale Bucureștiului este din cauza CET Sud, care se află în administrarea Guvernului, precum și din cauza administrațiilor anterioare care nu au investit în infrastructura energetică, scrie Digi24.ro.

„Din nefericire, CET Sud, care aparține de Ministerul Energiei, o entitate a Guvernului, a oprit pentru revizie, întâi au spus pentru o lună, mai apoi au prelungit această perioadă. Prin urmare, apa caldă ajunge de la distanțe foarte mari și din această cauză sunt probleme. Peste această situația s-a suprapus și o avarie. Cei de la Termoenergetica au lucrat încă de azi noapte, mi-au dat mesaj azi dimineață, ne-am și întâlnit azi într-un grup de lucru. Vor ca astăzi să încarce întreagă instalație și să rezolve această problemă”, a declarat Garbiela Firea.

Edilul susține că de vină pentru situație sunt și administrațiile anterioare pentru că nu ar fi realizat investiții.

„Vreau să subliniez faptul că din păcate 30 de ani nu s-a făcut nimic. Termoficarea nu a fost o prioritate pentru administrația din București. Suntem singurii care am început să înlocuim conductele de termoficare care sunt bătrâne de 50-60 de ani. În scrut timp vor veni și 300 de milioane de fonduri europene”, a mai declarat Firea.

Citeste si:
Județele cu cele mai multe și cele mai puține cazuri de Covid-19
Coronavirus | Județele cu...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...
Sursa foto: Facebook Gabriela Firea

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri