Schimbări pregătite pentru elevi: ce ore ar putea dispărea din septembrie, conform unui proiect al Ministerului Educației

Copiii care pe 14 septembrie 2020 intră în clasa pregătitoare vor face cu o oră mai puțin pe săptămână, față de colegii lor din generațiile trecute. Concret: vor avea 18 ore obligatoriu pe săptămână, la care se poate adăuga un opțional. Ora tăiată este de la materia Dezvoltare personală, care în final va rămâne cu 1 oră pe săptămână. Edupedu.ro a obținut în exclusivitate planul-cadru la care lucrează în prezent specialiștii din Ministerul Educației,

De remarcat că Religia rămâne fără nicio schimbare cu 1 oră pe săptămână în Trunchiul comun din clasa pregătitoare până în liceu.

Potrivit proiectului de plan-cadru pentru învățământul primar, la clasa I dispare o oră de Limba română – pe care o regăsim în plus la clasa a III-a -, rămânând un total de 6 ore de Limba română pe săptămână de Română la clasa I și tot 6 și la clasa a III-a.

Dispar ore din aria “Educație fizică, sport și sănătate” și este eliminată disciplina “Joc și mișcare”. Concret, de la materia “Muzică și mișcare” este tăiată o oră pe săptămână la clasa a II-a, rămânând o oră pe săptămână (de la 2). Odată cu tăierea materiei “Joc și mișcare”, dispare și ora alocată pe săptămână acestei discipline în clasele a III-a și a IV-a.

Citește materialul integral pe Edupedu.ro.

Citeste si:
Panică într-o școală din Vaslui din cauza "vaccinului" anti-COVID-19
Panică într-o școală din...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Sursa foto: Syda Productions / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri