Eurostat a lansat un instrument denumit “Young Europeans”, prin care îți poți compara modul de viață cu cel al altor tineri de vârsta ta din alte state membre ale Uniunii Europene.

Young Europeans este dedicat tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 29 de ani și funcționează sub forma unui quiz prin intermediul căruia participanții răspund la întrebări care acoperă diverse aspecte ale vieții precum familia, locul de muncă, timpul liber și interacțiunea pe Internet. Puteți vedea o serie de informații interesante pe care le-am descoperit noi intrând în pielea unui tânăr de 25 de ani din țara noastră sau puteți parcurge singuri acest quiz intrând AICI.

Cât de diferit este un tânăr de 25 de ani din România față de cei din alte țări

Am vrut să aflăm care sunt diferențele dintre un tânăr de 25 de ani din România, față de cei din alte țări ale Uniunii Europene, conform datelor colectate de Eurostat.

Conform Eurostat, pe baza vârstei introduse facem parte din cei 3% tineri de sex masculin cu vârste cuprinse între 25 și 29 de ani din România. Prima secțiune pe care am abordat-o este ”me & my family”, iar la întrebarea ”Locuiești cu părinții”, am selectat răspunsul ”Nu”. Datele Eurostat arată că 33,1% dintre tinerii de sex masculin de 25 ani din România nu locuiesc cu părinții. Media europeană este de 50,1%, iar cel mai mic procent în acest sens este înregistrat în Croația (13,7%), în timp ce Danemarca ocupă primul loc cu un procent de 94,1%.

Citește și Angajator din sectorul IT: Candidații primesc zeci de oferte din România, dar și din afară. Procesul de recrutare poate dura și 3 luni

În ceea ce privește vârsta la care ne-am mutat din casa părinților, am ales 24 de ani, iar conform datelor publicate de Eurostat, media în România este de 30,3 ani, în timp ce la nivel european se situează la 27,1 ani. Cea mai mică medie a vârstei o întâlnim la Suedia, cu 18 ani, iar cea mai ridicată în Croația (33,6 ani). Referitor la prima căsătorie, am ales vârsta de 28 de ani, rezultat în urma căruia am aflat că vârsta medie în România la care bărbații se căsătoresc este de 31 de ani, în timp ce în Polonia este de 29,6 ani, iar în Suedia este de 36,6 ani.

Citește și Kaufland România anunță 1.000 de noi locuri de muncă până la începutul lui 2021

În ceea ce privește participarea la un internship, procentul bărbaților din România care au făcut acest lucru este de 11%, în timp ce media europeană se situează la 50%. Mai slab decât noi se află Malta, în timp ce de cealaltă parte a clasamentului se află Cipru cu 83%.

În ceea ce privește ocuparea unui loc de muncă, 83,9% dintre bărbații de 25 de ani din România lucrează, în timp ce media europeană este de 79,4%. Cel mai mic procent se înregistrează în Italia, cu 62,9%, în timp ce Malta are cel mai mare procent, cu 92,3%.

Alte informații interesante cu privire la piața muncii se referă la modul de aplicare pentru job-ul deținut, 13% dintre bărbații cu vârsta de 25 de ani din România folosind Internetul pentru acest proces.

Citește și Tinerii absolvenţi din acest an pot solicita indemnizaţie de şomaj

La categoria ”me & the internet” , date interesante am găsit în ceea ce privește utilizarea serviciului de Internet Banking, unde am aflat că doar 15% dintre tinerii de 25 de ani din România folosesc acest canal. Media la nivelul Uniunii Europene este de 71%, iar cel mai mic procent este înregistrat de Bulgaria, cu 11%, în timp ce în Finlanda este de 100%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri