Școlile și grădinițele din București se vor deschide pornind de la scenariul galben

Capitala se încadrează în scenariul 2 privind reluarea cursurilor, a anunțat Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Anunțul vine la câteva ore de la informarea Ministerului Sănătății potrivit căreia doar sectoarele 1, 2 și 6 se încadrează în scenariul hibrid - cursuri fizice și și online, prin rotație - , iar 3, 4 și 5 s-ar situa în scenariul verde - cursuri fizice, scrie Hotnews.ro.

DSP București a anunțat luni că rata de incidenţă a îmbolnăvirilor, cumulată la 14 zile, este de 1,12.

"Potrivit Ordinului comun MEC/MS nr. 5487/1494 din 31.08.2020, Anexa nr. 1 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, municipiul Bucureşti se încadrează în Scenariul 2”, a transmis Inspectoratul Școlar al Municipiului București, printr-un comunicat de presă.

Până marți, Consiliile de Adminstraţie ale școlilor vor transmite ISMB și DSP propunerile de scenariu în funcţie de infrastructura locală. Acestea vor fi transmise spre aprobare Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă. Soluţionarea va fi primită până la data de 10 septembrie, anunță ISMB.

Anunțul vine la câteva ore de la informarea Ministerului Sănătății potrivit căreia doar sectoarele 1, 2 și 6 se încadrează în scenariul hibrid. Conform analizei epidemiologice transmise de Ministerul Sănătății, sectoarele 3, 4 și 5 s-ar situa în scenariul verde, iar sectoarele 1, 2 și 6 s-ar situa în scenariul galben.

Citeste si:
Covid-19| Boris Johnson a anunțat intenția de a redeschide școlile...
Coronavirus | Boris Johnson a...

Citește materialul integral pe Hotnews.ro.

Sursa foto: FamVeld / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri