Poliția caută trei bărbați suspectați că ar fi spart luni cele două bancomate din Otopeni, a anunțat un purtător de cuvânt al instituției.

Autorii atacului cu explozibil la două bancomate din Otopeni aveau fețele acoperite cu măști chirurgicale și erau îmbrăcați în pelerine verzi când au comis atacul. Anchetatorii au stabilit și metoda folosită pentru a arunca în aer bancomatele: așa-numita „pizza slide”, adică introducerea materialului exploziv prin fanta pentru bani a bancomatului și care îi permite autorului să se îndepărteze înainte de explozie, scrie Digi24.

„Părerea mea este că aveau niște măști din acestea folosite de marea majoritate a populației, pentru uz medical”, a spus Cristian Gheorghe, comisar șef adjunct al Direcției de Investigatii Criminale.

Polițiștii au deja suspecți în acest caz și așteaptă rezultatele expertizei criminalistice pentru a vedea ce substanțe explozive au fost folosite.

Gheorghe spune însă că această metodă de furt nu este una des folosită în România.

„La nivel național, spargerile sau furturile din bancomate cu explozibil nu sunt un fenomen. De la începutul anului avem 5 cauze și a 6-a e cea de ieri. Nu putem spune că ar putea crea la un moment dat o problemă. Sunt 5 cauze în 9 luni de zile și în aceste cinci cauze poliția a identificat și arestat autorii. Modul de operare diferă, unele au fost cu exploziv solid, cum a fost ieri, unele au fost cu gaz”, a precizat el.

Potrivit lui Gheorghe, dispozitivul exploziv folosit nu este militar, ci artizanal.

„A fost destul de bine confecționat. E un mod de operare destul de folosit în afară. I se spune pizza slide în limbaj de specialitate. Nu prea ai cum să-l greșești”, a spus el.

Ofițerul a spus că încă nu s-a stabilit dacă mașina incendiată descoperită ieri are sau nu legătură cu furtul de la Otopeni.

Sursa foto: By Addoro / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri