Trei sferturi dintre români sunt dispuși să-și doneze ziua de naștere. În urma unui studiu realizat pentru Asociația Zi de Bine, în perioada august-septembrie 2020, reiese că 73% dintre respondenți ar fi dispuși să își doneze ziua de naștere.

Sondajul desfășurat de agenția de cercetare de piață IZI Data a mai arătat că tinerii sunt mai generoși când vine vorba despre suma pe care ar fi dispuși să o doneze. Dintre cei care au declarat că ar dona între 101-200 de lei pentru ziua unui prieten, cel mai mare procent este ocupat de tineri. Astfel, 32% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18-24 de ani ar dona sume de peste 100 de lei, spre deosebire de 23% dintre adulți care aleg să doneze o sumă mai mică.

Cine donează mai mult: femeile sau bărbații

Totodată, studiul indică și o diferență între femei și bărbați în ceea ce privește sumele acordate pentru cadourile prietenilor. 40% dintre bărbați ar fi dispuși să cheltuie sume de peste 100 de lei, în timp ce doar 28% dintre femei ar aloca aceiași bani pentru cadoul unui prieten. Când vine vorba de bugetul pe care românii îl alocă în general pentru cadoul unui prieten aflăm că 44% dintre ei oferă între 50-100 de lei.

Retail jobs

Cât donează românii, în general

Sumele pe care românii ar fi dispuși să le doneze pentru ziua unui prieten arată astfel: 16% ar dona până în 30 de lei, iar 21% ar da între 31-50 de lei, în timp ce 13% dintre respondenți preferă să facă un cadou. În același timp, s-au remarcat și persoane care ar dona mai mult: între 51-100 de lei (27% dintre respondenți), între 101-200 de lei (15% dintre respondenți) și peste 200 de lei (7% dintre respondenți).

Începând din luna mai și până în prezent, peste 300 de persoane și-au donat ziua de naștere pentru cauzele susținute de Asociația Zi de Bine, care au atras la rândul lor peste 4.600 de prieteni donatori. Suma totală pe care au reușit să o strângă în această perioadă a atins aproape jumătate de milion de lei.

Le suntem recunoscătoare celor care își donează ziua sau contribuie printr-o donație la zilele de naștere ale prietenilor lor pentru a pune în practică proiectele Zi de BINE. Ne apropiem și de finalizarea proiectului lunii octombrie, Edubuzz, care va bucura peste 400 de copii din comuna Augustin. Aproape 40 de oameni și-au donat ziua pentru ca Edubuzz să se transforme dintr-un autobuz ruginit, într-un afterschool social.

Citeste si:
Oamenii sunt tot mai interesați de cafea, ca mod de a duce o viață...
Oamenii sunt tot mai...

Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de Bine

Edubuzz a reușit să strângă cu ajutorul sărbătoriților lunii aproape 20.000 euro

Pentru proiectul lunii octombrie, Edubuzz, s-au strâns aproape 20.000 de euro, bani veniți de la peste 1.000 de persoane care au ales să doneze pentru această cauză. Asociația Zi de Bine înregistrează o premieră în ceea ce privește implicarea companiilor: Rehau România aniversează 25 de ani de prezență pe piața din România, moment pe care îl marchează printr-o donație către proiectul Edubuzz.

În mai puțin de 2 săptămâni Edubuzz va fi transformat radical dintr-un autobuz vechi, într-un afterschool social pentru cei aproape 400 de copii din satul Augustin. Acest proiect a pornit de la dorința a doi profesori, Natalia Ginghina și Adrian Secal, de a le oferi copiilor din Augustin, județul Brașov, un loc special în care să învețe să scrie, să citească, și să viseze.

Citeste si:
Micul Geniu, asociația care luminează întunericul din educația...
FOTO  Micul Geniu, asociația...

Cei doi învățători își doresc să implice cât mai mulți oameni în acest proiect, prieteni care să le vorbească celor mici, dar poate și părinților lor, despre nutriție și gătit sănătos, despre educație financiară, antreprenorială, prim ajutor, să organizeze seri de filme, campionate de board-games, cursuri de canto, fotografie, actorie sau dans.

Sărbătoriții lunii octombrie încă își pot dona ziua de naștere aici: https://ziuata.galantom.ro/mystory/fundraising_pages/create?id_project=1049.

De asemenea, ONG-urile care sunt în căutare de finanțare, pot propune un proiect aici: http://www.zidebine.ro/propune-proiect.

Sursa foto: Asociația Zi de Bine

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri