Motivele pentru care s-a facut aceasta solicitare vor fi prezentate in incheierea de sedinta. Termen urmator a fost stabilit pentru 15 mai.

Inalta Curte a stabilit pentru miercuri pledoariile finale in procesul in care liderul PSD, Liviu Dragnea, este judecat pentru instigare la abuz in serviciu in legatura cu angajarea a doua membre de partid la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman.

Liviu Dragnea lipseste astazi de la Inalta Curte, deoarece se afla intr-o vizita in Israel. Oficial, liderul PSD nu a anuntat acest lucru, insa informatia a aparut intai pe surse si a fost confirmata de ambasadoarea Israelului la Bucuresti.

Chiar daca Liviu Dragnea nu vine la proces, jandarmii sunt din nou prezenti in fata sediului Inaltei Curti unde s-au strans din nou protestatari si se strang semnaturi pentru initiativa "fara penali in functii publice".

Junker, foarte clar:...
Citeste si: Junker, foarte clar: Amnistia, un pas INAPOI pentru Romania

Care sunt acuzatiile

Liviu Dragnea (54 de ani) este acuzat ca, in calitate de presedinte al CJ Teleorman (2000-2012), respectiv de presedinte al PSD Teleorman, i-ar fi determinat pe sefii DGASPC Teleorman sa le angajeze fictiv si sa le mentina in functii pe doua membre PSD: Adriana Botorogeanu (48 de ani) si Anisia-Niculina Stoica (43 de ani).

Pentru ca pesedistele nu au dat in toti anii in care au fost angajatele Directiei nicio zi pe la birou, desi aveau contract de munca in regula, statul a fost prejudiciat cu 108.612 de lei, reprezentand drepturi salariale incasate necuvenit, arata procurorii.

In acest dosar, fosta sotie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la data comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului si familiei si sef serviciu Secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, este acuzata de savarsirea infractiunii de abuz in serviciu. De asemenea, au fost trimisi in judecata mai multi angajati de la DGASPC Teleorman.

RCS&RDS mareste preturile...
Citeste si: RCS&RDS mareste preturile dupa OUG "lacomiei" data de PSD

Sursa foto: Liviu Sova / Agerpres Foto