Pe 6 noiembrie a fost adoptată Hotărârea CNSU, numărul 52, prin care intră în vigoare noi restricții în România, începând cu 9 noiembrie. În acest sens, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a făcut câteva completări referitoare la noile norme implementate.

Ce prevede Hotărârea CNSU numărul 52, documentul care cumulează noile reguli:

  • purtarea măștii devine obligatorie la nivelul întregii țări, în spații închise și deschise,
  • angajații vor lucra de acasă, acolo unde este posibil.

Unde acest lucru nu se poate realiza, angajatorii vor trebui să creeze un program de lucru diferit, astfel încât mijloacele de transport în comun să nu se aglomereze. Șeful DSU a declarat că devine obligatorie munca de acasă pentru companiile care au peste 50 de angajați.

  • toate școlile trec în scenariul roșu, adică vor funcționa în mediul online,

Deși școlile vor fi închise, Raed Arafat precizează că after-school-urile rămân deschise.

  • deplasarea în timpul nopții va fi restricționată în intervalul orar 23:00- 5:00, cu anumite excepții. În acest sens, revine în vigoare adeverința de la angajator, legitimația sau declarația pe proprie răspundere.
  • petrecerile sau reuniunile cu ocazia sărbătorilor sunt interzise,
  • activitatea piețelor sau târgurilor va fi suspendată, cu excepția celor care se pot organiza în spații libere,
  • terasele sau alte activități economice relaționate cu comerțul se vor închide la ora 21:00.

De asemenea, Raed Arafat a precizat că terasele închise (”un spațiu închis este cel care are un acoperiș și două lături„) se tratează ca pe un restaurant, iar atunci se aplică regula spațiilor închise după incidență, intre 1,5 sau peste 3 la mia de locuitori.

Vezi și: Noi restricții în România.

Nu în ultimul rând, Raed Arafat a făcut apel la populație pentru respectarea normelor de protecție, deoarece România trece printr-o perioadă dificilă.

”E nevoie de un efort comun pentru gestionarea pandemiei. Respectați toate regulile de protecție”, a conchis șeful DSU.

Te poate interesa și: Raed Arafat: Vom achiziționa 3 milioane de teste COVID-19.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri