Secretarul de stat Raed Arafat a participat la ședința Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș. Acesta a comentat situația Timișoarei și a motivat decizia de a carantina acest oraș.

„De ce acum, de ce să nu așteptăm să ajungem la 10 la mie? Începerea carantinării acum este foarte corectă. Timișoara are cu cea mai mare incidență dintre municipii. Clar că în ultima perioadă am asistat la o creștere continuă a numărul cazurilor. Presiunea pe sectorul sanitar va fi tot mai mare. Secțiile de terapie intensivă nu vin goale.

Întelegem foarte bine cu toții ca nu e o măsura blânda, nu e o măsura ușoară. Dar trebuie sa intlegem ca nici virusul nu este la fel ca acum un an, avem tulpini noi, care se răspândesc mai ușor”, a transmis Raed Arafat.

Oficialul a menționat că în timpul săptămânii, magazinele alimentare, cât și centrele comerciale vor funcționa în timpul săptămânii, însă în weekend vor fi restricții mai dure pentru că managzine care nu sunt de utiltate urgentă, cum sunt mall-urile, nu vor fi deschise.

„În timpul weekendului măsurile vor fi mai dure. Vor rămâne deschise în timpul săptămânii magazinele alimentare, de necesitate maxima. Mall-urile și alte magazine vor funcționa în timpul săptămânii, dar nu și în weeken”, a mai precizat Raed Arafat.

Alte măsuri anunțate după ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență

  • restaurantele, pub-urile, cafenelele, cinematografele vor fi închise
  • sălile de fitness vor fi închise
  • organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) în spaţii închise şi deschise este interzisă
  • organizarea de evenimente şi/sau activităţi private pentru copii în spaţii închise, cum ar fi evenimente aniversare, locuri de joacă nu va fi posibilă

Potrivit Prefecturii Timiş, după analiza atentă a tuturor datelor primite din partea Direcţiei de Sănătate Publică Timiş şi a specialiştilor în cadrul CJSU Timiş, s-a decis instituirea carantinei începând cu data de 8 martie, ora 00,00, pe raza municipiului Timişoara şi a comunelor Moşniţa Nouă, Ghiroda, Giroc şi Dumbrăviţa, pentru o perioadă de 14 zile.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri