Aproximativ o mie de oameni s-au adunat în Piața Victoriei și au protestat împotriva măștii de protecție, a carantinării, a vaccinurilor, dar și a masoneriei. Aceștia au strigat și mesaje împotriva presei precum „Jurnaliștii - teroriștii.” Protestatarii au huiduit mai multe canale de televiziune, inclusiv pe cel al lui Luis Lazarus, un alt susținător al conspirațiilor anti-COVID și anti-mască.

Jandarmii au dat amende preferențial și nu au știut să-i spună reporterului wall-street.ro dacă protestul este legal sau nu.

În timp ce s-a vorbit despre Dumnezeu, despre iubire și libertate, protestatarii au încălcat libertatea altora, au acționat cu ură împotriva presei și împotriva celor pe care îi considerau „indezirabili” și au agresat oameni chiar în fața unei icoane agățate de scena de pe care au strigat împotriva vaccinurilor, împotriva Guvernului, a președintelui și a „noii ordini mondiale”, care conduce lumea din umbră și care vrea să ne extermine.

Lozinci creștine și naționaliste

La protest s-a strigat împotriva vaccinării obligatorie, susținând că aceasta este o măsură de a controla și microcipa populația, dar și împotriva pandemiei despre care spuneau că e o invenție a unor forțe oculte pentru a putea reduce populația lumii.

Conspirațiile au fost presărate cu naționalism, ortodoxism și homofobie. S-a vorbit despre cum străinii vor să ne fure patria, despre cum trebuie să „ne dăm masca jos în fața lui Hristos”, dar și despre cum homosexualii au mai multe drepturi decât cei prezenți la protest.

Jandarmeria a ignorat agresorii și a legitimat doar victimele

Jandarmeria s-a adaptat acestei situații și, în cazul unor agresiuni, au decis să se lupte cu victima, nu cu cei care au fost violenți. În plus, aceștia i-au amendat doar pe unii dintre protestatari pentru nepurtarea măștii de protecție, chiar dacă majoritatea persoanelor prezente la miting nu au respectat această măsură.

Protestul a început cu un mic scandal între manifestanți și forțele de ordine. Primii doreau să aducă o boxă în scuarul din Piața Victoriei, dar jandarmeria nu a vrut să îi lase. După câteva minute de scandat „jandarmeria apără hoția”, oamenii legii au decis să nu mai intervină și să îi lase pe protestatari să facă ce vor.

Conflictele

Chiar dacă vorbeau despre iubirea creștină, protestatarii i-au dat afară pe toți cei care nu sunt de acord cu ideile lor. Primul care a avut de suferit a fost un domn care avea un steag al României cu sigla partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), partid recunoscut pentru protestele împotriva măsurilor de protecție împotriva COVID-19. Chiar dacă aveau în comun faptul că nu doreau instituirea carantinei și credința că noul coronavirus este o conspirație mondială, unul dintre protestatari l-a îmbrâncit pe simpatizantul AUR și i-a spus că „ăla nu e steagul României”. Jandarmeria a intervenit, dar nu a avut nicio încercare de a-l legitima pe agresor, ci au trecut la legitimarea și eliminarea victimei din manifestație.

Același lucru s-a întâmplat și cu Codruța Cerva, o doamnă cunoscută pentru live-urile de la protestele anti-COVID și pentru disprețul ei față de măsurile de protecție împotriva COVID. Pompiliu Diplan, organizatorul protestului din Piața Victoriei, a insistat ca jandarmii să o scoată din mulțime. Acesta i-a dat microfonul de care se folosea pentru a striga lozinci în Piață, iar Codruța Cerva i-a spus că este nesimțit.

În acea clipă, oamenii au început să o huiduie și să o împingă. „Jos bolșevicii” se auzea în jurul ei, în timp ce a fost îmbrâncită și a căzut chiar lângă o icoană lipită de scena pe care stăteau organizatorii protestului.

Manifestanții s-au mai ciocnit cu un alt grup de oameni care strigau „în genunchi să stați voi” atunci când organizatorii vorbeau despre rostirea unei rugăciuni. Două femei în vârstă au încercat să îi alunge, dar nu au reușit.

Amenzile și legalitatea protestului

Întrebați de reporterul Wall-Street dacă manifestația are autorizație și este legală, jandarmii s-au contrazis între ei. Un jandarm a zis că protestul nu are autorizație și nu este legal, altul a spus că crede că manifestația este legală, iar al treilea a susținut că nu știe dacă protestul este sau nu legal.

Chiar dacă majoritatea persoanelor din piață nu purtau mască de protecție, jandarmeria a aplicat doar două sancțiuni și doar la finalul mitingului. Prima a fost pentru un băiat care a insistat că nu vrea să poarte mască. „Nu v-ați săturat de toată minciuna asta?” i-a întrebat pe jandarmi. „Tu de ce nu porți mască? - „Pentru că nu vreau să o port.” -„Nu vrei să o porți?” - „Nu!” -„Maior Dumitru de la Jandarmeria Capitalei. Vă rog să veniți cu mine să vă legitimați”. În jurul băiatului luat de jandarmi mai erau alte zeci de persoane care nu purtau mască de protecție. În medie, autoritățile române aplică 8.000 de sancțiuni pe zi pentru nerespectarea măsurilor de protecție împotriva COVID-19.

Întrebați de reporterul wall-street.ro de ce l-au ales tocmai pe acel băiat, jandarmii au spus că „toată lumea care nu poartă mască va fi legitimată”. A doua „victimă” a amenzilor a fost un domn care a insistat la rândul lui, într-un dialog cu jandarmii, că nu va purta mască niciodată.

Protestul s-a încheiat după două ore, timp în care jandarmeria a reușit să facă pe plac mai multor dorințe ale manifestanților: au izgonit victimele agresate de protestatari, au dat amenzi preferențial și i-au lăsat pe protestatari să facă ce vor după ce au fost huiduiți.

Concluzia i-a rămas băiatului simpatizant al partidului AUR: „De ce o fi lumea asta așa de rea? Uite de-aia nu ne mai suportă nici Dumnezeu”.

Wall-Street.ro a trimis o solicitare în baza legii 544/2001 Jandarmeriei București pentru a afla dacă manifestația a fost legală și, de asemenea, pentru a afla câte sancțiuni au fost aplicate.

Sursa foto: Andrei Petre / Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andrei Petre
Andrei e un tânăr reporter care lucrează în presă de aproape patru ani. Crescut în presa independentă, a învățat bazele jurnalismului la Casa Jurnalistului , ca mai apoi să-și croiască un drum pe la publicațiile independente din România. Chiar dacă a spus că nu o să lucreze niciodată în presa "mainstream", a ajuns la Wall-Street.ro ca să se disciplineze și să își antreneze scriitura. Încearcă să înțeleagă modul în...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri