După acest an plin de incertitudine și îngrijorare, decembrie este luna în care oamenii iau o pauză, își trag sufletul și își găsesc liniștea alături de familie. Însă pentru bătrânii care își vor petrece sărbătorile de iarnă singuri, lucrurile vor sta diferit. În luna decembrie, Asociația Zi de Bine le-a pregătit „Perna cu tihnă” – un pachet plin cu bunătăți care încap într-o față de pernă și care le-ar putea face sărbătorile mai frumoase. Astfel, cu sprijinul sponsorilor UniCredit Bank și Kaufland România, 700 de pachete vor ajunge la 700 de bunici din județele Bacău și Brașov.

Mulți bătrâni au fost în 2020 mai singuri ca oricând. La ei ne e gândul în decembrie. La cei care nu mai au pe nimeni sau pentru care sărbătorile nu vor fi prilej de bucurie ci doar un dor nesfârșit de ai lor, cei de departe, care nu vor reuși să-i viziteze. Lor le trimitem Perna cu tihnă, să simtă că cineva se gândește la ei și le e alături.

Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de Bine

Pentru a ajunge la și mai mulți bunici, sărbătoriții lunii decembrie își pot dona ziua de naștere aici.

Suma necesară pentru proiectul lunii decembrie este de 75.000 de euro, bani care vor fi investiți în pregătirea celor peste 700 de perne cu tihnă.

Situația dificilă de anul acesta ne-a afectat, dincolo de consecințele ei economice, în cele mai profunde moduri, la nivel personal, pe fiecare dintre noi. A fi alături de vârstnicii noștri, care sunt printre cei mai afectați, și mai ales de cei care nu își mai au familiile aproape, este un gest pe care îl facem cu mare bucurie și cu speranța de a le face sărbătorile mai frumoase.

Anca Ungureanu, director Identitate și Comunicare UniCredit Bank

Valoarea inițială a pachetului a crescut de la 500 lei, la 600 lei cu ajutorul Kaufland România.

Pentru ca „Perna cu tihnă„ să poposească în 700 de locuri e nevoie și de brațe de nădejde. Fundația de Sprijin Comunitar Bacău (F.S.C.) și Asociația BertaLand din Brașov și-au trimis deja voluntarii la cumpărături.

Fundația de Sprijin Comunitar Bacău (F.S.C.) este unul dintre cele mai mari ONG-uri din România, ce își desfășoară activitatea într-o zonă cu mari probleme sociale, regiunea estică a Județului Bacău. De-a lungul timpului, cu ajutorul oamenilor de bine, FSC a putut să se implice și să contribuie la îmbunătățirea vieții a peste 25.000 de copii și bătrâni din Bacău, aflați în nevoie și marginalizați social.

Asociația BertaLand dezvoltă programe sociale care ajută la integrarea socială și îmbunătățirea calității vieții pentru copii din familii cu situații financiare precare, pentru seniori care au nevoie de ajutor și de un adăpost, dar și pentru animale abandonate sau abuzate, prin asigurarea terapiilor conexe între cele trei categorii vizate. Obiectivul asociației pe termen lung este Centrul "BertaLand", o soluție de găzduire temporară sau definitivă a celor care au nevoie de un cămin și/sau de supraveghere - bătrâni abandonați în spitale sau care trăiesc singuri, bolnavi și izolați; copii din centre de plasament care nu se pot integra în afara sistemului.

Scopul Asociației Zi de Bine este acela de a crea comunități, de a sprijini mii de oameni aflați în situații vulnerabile și de a crea notorietate în jurul unor cauze ignorate. Asociația va susține câte un ONG în fiecare lună a anului. Fiecare cauză selectată de Asociația Zi de Bine se adresează unei comunități și se implementează cu ajutorul unui ONG local.

Mecanismul de funcționare este unul simplu: la fiecare început de lună se va anunța cauza susținută și se vor descrie nevoia și beneficiarii. La finalul lunii, donatorii vor afla ce s-a întâmplat cu banii și vor fi invitați să vadă rezultatul implicării lor.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri