Câteva zeci de ONG-uri i-au adresat o scrisoare deschisă primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan, prin care îl invită să organizeze o întâlnire pentru a stabili modul cel mai eficient în care pot colabora cu administraţia locală.

Scrisoarea deschisă a fost postată pe pagina de Facebook a Asociaţiei OPTAR şi mai este semnată, printre alţii, de reprezentanţii Active Watch, Asociaţia Dăruieşte Viaţă, Asociaţia Geeks for Democracy, Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti, Asociaţia Peisagiştilor din România - Filiala Bucureşti, Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate - ARCEN, Centrul de resurse pentru participare publică - CeRe, Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, Fundaţia Policy Center for Roma and Minorities, Fundaţia Visul Luanei, Funky Citizens, Greenpeace România, Iniţiativa Civică Grow Up România. Totodată, iniţiativa este susţinută de Ordinul Arhitecţilor din România - Filiala Bucureşti.

"Bucureştiul are în acest moment o mare nevoie de o administraţie de calitate. Sufocat de trafic, aer poluat şi gunoaie, cu străzi pline de gropi şi mii de clădiri vulnerabile la cutremur, divizat de inegalităţi sociale, cu una din cele mai mari rate de infectare cu COVID-19 din ţară şi o fibră socială fragilă, acesta nu mai este un oraş în care să fie bine să trăieşti. Totuşi, noi credem că acest lucru poate fi schimbat, dacă lucrăm împreună şi constant la priorităţile oraşului", se arată în scrisoarea semnată de cele 37 de ONG-uri.

Semnatarii îi reamintesc lui Nicuşor Dan că a promis un parteneriat cu mediul de afaceri, cu mediul academic, cu specialiştii, cu ONG-urile şi cu asociaţiile profesionale. Organizaţiile îşi exprimă "speranţa şi interesul" pentru un parteneriat eficient cu administraţia locală, bazat pe: prioritizarea intereselor comunităţii, solidaritate, transparenţă bugetară şi decizională, folosirea resurselor locale în mod corect, echitabil şi eficient. ONG-urile îl invită pe Nicuşor Dan să organizeze o întâlnire în care să detalieze "modul cel mai eficient" în care pot lucra împreună pentru Bucureşti, fie într-un grup mai mare al organizaţiilor, fie pe arii de expertiză.

"Suntem câteva zeci de organizaţii şi grupuri de iniţiativă care deja lucrează pentru un Bucureşti mai bun. Acordăm finanţări pentru proiecte, protejăm parcurile oraşului, construim şi amenajăm spitale, urmărim transparenţa bugetară, aducem împreună vecini din cartiere, susţinem educaţia pentru copii din medii defavorizate, măsurăm calitatea aerului, pregătim populaţia pentru un viitor mare cutremur, facem colţuri din oraş mai prietenoase cu locuitorii lui, folosim resursele nefolosite ale oraşului (hale industriale, râul Dâmboviţa). (...) O parte dintre noi au iniţiat deja de-a lungul timpului colaborări cu administraţia publică de la nivelul Municipiului Bucureşti", se menţionează în scrisoare.

Semnatarii precizează că au fost cartografiate, în baza programului de candidatură al primarului general, priorităţile, resursele şi expertiza fiecărui ONG.

Retail jobs

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri F