În cazul în care amenajezi sau renovezi locuința și nu știi dacă să optezi pentru o cadă sau o cabină de duș, îți venim în ajutor cu informații care să te ajute să iei cea mai bună decizie.

Iată principalele beneficii dar și dezavantaje ale fiecăreia dintre variante, conform motorul de căutare FAVI.ro:

Cada de baie

Avantaje

Dacă spațiul băii permite, nu renunța la ideea de a amplasa sau a păstra o cadă. Variantele moderne, noi, cu un design foarte atragator și forme elegante au devenit din ce în ce mai populare în ultima vreme, nu doar pentru baie ci, uneori, chiar într-o încăpere mai mare, acolo unde poți crea o mică oază de relaxare în jurul lor.

Dacă îți place să te răsfeți, din când în când, o să apreciezi să te relaxezi în voie în cadă, după o zi lungă și obositoare. O baie parfumată, care-ți destinde fiecare mușchi, este cea mai bună modalitate de a lăsa grijile în urmă.
În plus, când ai copii, e greu de crezut că îi vei obișnui doar cu ideea de duș, mai ales, dacă sunt mici.

Dezavantaje
Principalul inconvenient este faptul că o cadă ocupă mult loc, mai ales, într-o baie cu suprafață mică. Plus că, la o singură spălare, consumul de apă este ridicat (160-200 l apă). Rezolvi problema spațiului, și nu numai, dacă alegi o variantă mai modernă, cu amplasare pe colț. Aceasta are un volum mai mic, și, implicit, necesită un consum redus și o suprafață pe măsură.
Un alt impediment e acela că, la cea mai mică neatenție, riști să aluneci sau să cazi, atunci când ieși din cadă, spre deosebire de o cabină de duș.

Cabina de duș

Beneficii
Spre deosebire de o cadă de baie, cabina de duș nu ocupă la fel de mult spațiu și permite să te speli mult mai rapid. În plus, nu necesită o mentenanță detaliată, pentru că, față de o cadă de baie, la cabina de duș poți alege un tip de faianță la care murdăria nu este atât de vizibilă și se întreține ușor.
Printre alte beneficii se numără faptul că varianta dușului este mai prietenoasă cu mediul, un duș rapid necesitând mai puțină apă. În plus, cabina poate fi instalată și schimbată mai ușor iar variantele de culoare și de materiale sunt mult mai variate.

Dezavantaje
Principalele dezavantaje? În jurul cabinei de duș, din cauza izolării sau a întreținerii necorespunzătoare, se pot dezvolta bacterii sau igrasie. Acestea pot afecta, în special, persoanele cu probleme respiratorii. În plus, riscul de accidente există și el din cauza că sticla se poate sparge. De aceea, e necesar să alegi o sticlă foarte bine securizată, de minim 3 până la 8 mm pentru cabina de duș.
Mai mult, dacă vrei să te relaxezi într-o baie cu multă spumă, în cabina de duș...nu ai cum să o faci.
Dacă ești o persoană energică, alertă, mereu în mișcare, și nu ai răbdare să umpli o cadă cu aproape 200 l de apă pentru o baie, optează pentru o cabină duș.

Cel mai bine este să încerci ambele posibilități, adică să configurezi baia astfel încât, să permită și o cadă și o cabină de duș.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/g51F6-WYzyU

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri