Una dintre destinațiile preferate de turiștii români, Bulgaria, permite intrarea românilor pe teritoriul său fără prezentarea unui test PCR negativ sau a unei adeverințe de vaccinare, potrivit unei convenții între cele două state. În plus, ofertele la cazare și raportul calitate-preț atrag din ce în ce mai mulți români pe litoralul bulgăresc. În acest sens, iată câteva oferte mai mult decât avantajoase pentru o vacanță la mare, cu prețuri ce pornesc de la 6 euro pe o noapte de cazare, pentru o persoană.

Hotelul Perla, de trei stele, este una dintre unitățile care are camere la 6 euro pe noapte, pe persoană. Hotelul este situat la 20 de minute de stațiunea Nisipurile de Aur și oferă inclusiv loc de joacă pentru copii. Camerele sunt dotate cu minibar, aer condiționat, birou, telefon, televizor cu canale prin cablu, balcon și baie cu duș.

Contra-cost, puteți accesa facilități precum: tenis de masă, biliard, parcare, internet Wi-fi in zonele publice și în camere, serviciu de spălătorie și călcătorie, jacuzzi, ședințe masaj sau saună.

Sursa Foto: Karpaten.ro

Dacă vom continua căutările, tot în zona Nisipurile de Aur, avem și hotelul Bonita, trei stele, care oferă cazare de la 9 euro/ noapte, de persoană și care se află la 20 de minute de plajă.

Hotelul dispune de restaurant, bar, piscină exterioară, internet Wi-fi în zonele publice, recepție deschisă nonstop, cameră de bagaje, birou de rent a car, magazin și birou de schimb valutar. La Bonita, cinci nopți într-o cameră dublă, la final de august, cu mic-dejun inclus costă circa 120 de euro.

Sursa Foto: Karpaten.ro

Hotelul Ivana Palace, de trei stele, este un alt exemplu de unitate de cazare, care oferă cazare pornind de la 6 euro/cameră. Din nou, și acest hotel are spații destinate copiilor, deci poate fi o alegere utilă pentru o vacanță în familie, mai ales că se află la 300 de metri de plajă.

Camerele sunt dotate cu televizor cu canale prin cablu, telefon, balcon, aer condiționat, minibar, baie cu duș sau cadă, uscător de păr și internet Wi-fi.

Sursa Foto: Karpaten.ro

Cinci nopți la Ivana Palace, cu mic-dejun inclus, la final de august, într-o cameră de tip Economy costă aproximativ 109 euro, iar dacă optați pentru cameră cu balcon, prețul urcă la 130 de euro.

Și în Nessebar, putem găsi hoteluri care să ofere cazare cu maximum 15 euro pe noapte/persoană, cum ar fi Kirios, de trei stele, sau Park Hotel Oasis, de trei stele.

Spre exemplu, Kirios este situat în orașul vechi din Nessebar, la 100 de metri de centrul orașului și de plajă. Este o unitate de cazare care se pretează familiilor,fiind o clădire cu trei etaje, cu un total de nouă camere, câte trei camere pe fiecare etaj. Toate camerele au balcon, iar camerele de la primul etaj sunt situate la parter și ies din terase direct în grădina hotelului. Hotelul nu are lift și oferă cazare în camere duble și triple. Camerele au aer condiționat, frigider, seif, TV, acces la internet wireless, baie cu duș și toaletă.

Sursa Foto: Booking.com

În plus, în funcție de perioadă, unii hotelieri pot oferi chiar nopți gratuite turiștilor care rezervă un anumit număr de zile. Însă acest aspect depinde de rezervările înregistrate și de gradul de ocupare raportat. În perioada în care bulgarii cereau test PCR, la șase nopți de cazare rezervate, ofereau una gratuit, pentru a atenua costul testării COVID.

Ce stațiuni aleg românii

Iată care este topul Travel Planner al stațiunilor de pe litoralul bulgăresc, în funcție de cerere:

  1. Nisipurile de Aur,
  2. Sunny Beach,
  3. Obzor,
  4. Albena,
  5. Resorturi izolate de pe tot litoralul bulgăresc.

În ultima vreme a crescut și cererea pentru hotelurile adults only din Bulgaria, turiștii căutând alternative la structurile de cazare din România și din Grecia.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri