Turiștii români vor putea avea parte de vacanțe fără restricții în Bulgaria! Începând cu 1 iunie, românii nu vor mai avea nicio restricție de călătorie în Bulgaria. Se elimină toate condițiile de intrare. Datorită faptului că Bulgaria este pe lista verde a României, nici la întoarcere nu există nicio restricție.

Cetățenii români care sosesc din România vor putea intra în Republica Bulgaria fără a fi obligați să prezinte alte documente în afara celor de călătorie (potrivit Ordinului nr. RD-01-374 al ministrului sănătății al Republicii Bulgaria, emis pe 27 mai 2021 şi aplicabil în perioada 27 mai – 31 iulie 2021). Practic, se elimină toate restricțiile anterioare ce au fost valabile până la data de 27 mai 2021.

Începând cu introducerea Bulgariei pe lista verde și mai ales după ce bulgarii au anunțat că nu mai solicită niciun document românilor la trecerea graniței în afară de actul de identitate, cererea și interesul s-au triplat. Cele mai solicitate stațiuni au rămas Nisipurile de Aur, Albena și Sunny Beach. Hotelurile au în continuare oferte speciale cu reduceri substanțiale. Aș putea spune că în acest an, vacanțele reprezintă cel mai fierbinte subiect de discuție. Observ o efervescență similară celei de după 1989, când românii câștigau libertatea de a călători în străinătate.

Sebastian Constantinescu, director general Travel Planner

În această perioadă, pentru litoralul bulgăresc există multe oferte cu reduceri de 30-40% sau chiar până la 50% în iunie. Astfel de reduceri nu au existat niciodată în luna iunie. Hotelierii sunt acum în dificultate fără turiștii din Rusia, Germania, Marea Britanie sau alte țări din Europa occidentală și oferă reduceri mari ca să atragă turiștii români. Însă acest lucru s-ar putea să se schimbe pe măsură ce înaintăm în sezon.

Recomandări pentru vacanțe în 2021

Consultanții Travel Planner au elaborat o listă cu așteptările de vacanță în timpul pandemiei și cu ce trebuie luat în calcul pentru concediul din 2021.

  • Dacă, în mod normal, un sezon se rezervă cu până la 10 luni înainte, acum totul se condensează în doar trei-patru luni. Această nouă abordare are, însă, consecințe asupra personalului și asupra aprovizionării. Pentru un hotel, este nevoie de timp și de organizare pentru implementarea acestor servicii. Este greu ca totul să se planifice atât de repede și este posibil ca totul să se reflecte chiar și în calitatea serviciilor oferite.
  • Pentru sezonul de vară 2021, în general, serviciile oferite de către toate destinațiile pot suferi, în unele cazuri, o ușoară scădere, din cauză că hotelierii vor fi nevoiti să își ajusteze, în ultimul moment, o parte din servicii în functie de gradul de ocupare. Cu toate acestea, există și unele hoteluri, precum HVD Reina Del Mar și Melia, care aleg să își păstreze serviciile bune și în 2021. De altfel, consultanții de turism chiar recomandă aceste resorturi de 4 si 5 stele.

Hotelierii care au implementat măsurile de siguranță de anul trecut vor avea un plus în calitatea serviciilor oferite în acest sezon, având deja experiență. Știu la ce să se aștepte și sunt flexibili în a oferi servicii personalizate turiștilor.

  • Este foarte posibil ca anumite condiții de călătorie să fie dinamice și să apară modificări de la o zi/săptămână la alta. De aceea, este important să apelezi la un consultant de turism sau la o agenție de turism de încredere, care să te poată ajuta cu organizarea și cu update-ul în timp util.
  • Este posibil ca în vârf de sezon agențiile de turism să răspundă mai greu, în anumite momente, din cauza unui volum crescut de cereri last minute. Recomandăm turiștilor să rezerve online, preferabil din timp și să fie înțelegători cu situația actuală. Apelează, așadar, la variantele alternative: Facebook, Instagram sau blog pentru a fi la curent cu toate noutățile. O agenție care comunică transparent și usor pe aceste canale va oferi un plus de valoare călătoriei tale.

De asemenea, este posibil ca pentru unele destinații să crească interesul în ultimul moment, mai ales în vacanța de vară. De aceea, nu uita să ții mereu legătura cu agentul tău de turism, care știe deja ultimele știri despre destinațiile tale preferate și te poate ajuta să iei cea mai bună decizie.

  • Te poți aștepta ca autoritățile fiecărui stat să facă tot posibilul pentru a avea cât mai puține cazuri locale de COVID-19, astfel încât să poată menține deschise granițele pentru turiști. Totul pentru ca tu să îți poți petrece concediul relaxat. Grecia, Turcia și Bulgaria au relaxat deja măsurile de siguranță pentru sezonul de vară 2021, pentru vacanța în timpul pandemiei.

”Chiar dacă trebuie să respecți câteva reguli, acestea sunt luate pentru siguranța ta și nu te împiedică să te bucuri de concediu. În plus, s-a dovedit științific că persoanele care călătoresc mai mult sunt mai fericite. Trebuie să știi că, indiferent de ce tip de vacanță ai alege, banii turiștilor nu se pierd. Pachetele superflexibile au fost concepute cu gândul la turiștii noștri și la concediile lor, ținând cont de restricțiile de călătorie”, conchide Sebastian Constantinescu.

Travel Planner împlinește anul acesta 13 ani. A început activitatea în vara anului 2008, în pragul crizei economice. Până în acest moment a acumulat peste 120.000 de turiști și a organizat peste 30.000 de vacanțe.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri