Rezervările de tip "early booking" pentru sezonul estival 2024 au crescut cu 50%, în prima jumătate a lunii ianuarie, faţă de acelaşi interval din 2023, iar tendinţa acestui an este că turiştii români reduc durata sejurului, dar petrec mai multe vacanţe pe an, arată datele centralizate de un tur-operator, specializat în destinaţii de pe litoralul bulgăresc, cât şi pe cel românesc.

Astfel, în intervalul 1 - 15 ianuarie 2024, turiştii au început să rezerve masiv, atât pentru litoralul românesc şi cel bulgăresc, cât şi pentru Grecia şi Turcia, reducerile "early booking" fiind de până la 30%, cu avansuri mici care pornesc de la 10% şi diferenţa achitată cu 14 zile înainte de intrarea la cazare, anunță Agerpres.

Potrivit Iri Travel, etapa următoare de reduceri este 31 ianuarie, când turiştii pot beneficia de cele mai mari reduceri dacă îşi rezervă vacanţa în luna ianuarie.

Interes crescut la vacanțele pentru Bulgaria, Grecia sau Turcia

În perioada analizată, numărul sejururilor rezervate pentru Bulgaria a crescut cu 54% (Sunny Beach: +62%, Nisipurile de Aur: +56% şi Obzor: +62%), pentru Grecia s-a majorat, pe ansamblu, cu 61% (Thassos: +72%, Riviera Olimpului: +63%, Halkidiki: +48%), pentru România cu 23% (Mamaia: +25%, Eforie Nord: +21%, Saturn: +18%), iar pentru Turcia cu 36% (Kuşadasi: +38%, Bodrum: +27%, Antalya: +25%).

Consultanţii tur-operatorului subliniază că avantajele programului de "Early Booking" sunt reprezentate de reduceri care ajung uneori până la 30% - 40% din valoarea serviciilor rezervate, dar şi de faptul că o rezervare efectuată în această perioadă este benefică întrucât majoritatea hotelurilor sunt disponibile şi se poate alege exact destinaţia şi hotelul dorit.

Ca tendinţele pentru sezonului estival 2024 sunt amintite: creşterea numărului de rezervări pe programul "Early Booking", turişti tot mai informaţi, care cunosc foarte bine ceea ce îşi doresc, precum şi reducerea duratei sejurului şi creşterea numărului de vacanţe pe an.

Tur-operatorul Iri Travel are o experienţă de 18 ani pe piaţa turismului românesc şi deţine o reţea de peste 1.000 de agenţii partenere pe teritoriul întregii ţări. Pe lista destinaţiilor oferite se află România şi Bulgaria, dar şi Grecia, Turcia, Austria şi Italia.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri