Ministerul Apărării le-a recomandat guvernatorilor regiunilor ruseşti cu cei mai mulţi soldaţi căzuţi în Ucraina să nu mai publice necrologuri, a transmis marţi publicaţia Verstka, fondată de jurnalişti independenţi, transmite EFE. Potrivit acestei surse, guvernatorii din Buriatia, Vologda, Tuva şi alte trei regiuni au primit o astfel de recomandare, scrie Agerpres.

Tendinţa a fost semnalată pentru prima dată de publicaţia Sibir.Realii, care a indicat că autorităţile din Hakasia au primit solicitarea din partea Ministerului rus al Apărării de a nu publica necrologuri ale soldaţilor şi mercenarilor care au murit în Ucraina. Unul dintre argumentele autorităţilor federale este că aceste necrologuri sunt folosite de serviciul rusesc al BBC şi de portalul independent Mediazona pentru a calcula pierderile forţelor armate în Ucraina.

Ministerul Apărării nu a publicat date noi privind pierderile umane din septembrie 2022, când ministrul Serghei Şoigu a recunoscut 5.937 de decese pe câmpul de luptă. Potrivit estimărilor BBC şi Mediazona, cel puţin 25.218 soldaţi au murit până în prezent în război.

O sursă Verstka a declarat că îngrijorarea Moscovei este că informaţiile despre militarii morţi ar putea provoca tulburări în regiunile cu cel mai mare număr de morţi. Potrivit calculelor jurnaliştilor, cele mai multe pierderi le înregistrează Krasnodar (959), Sverdlovsk (955) şi Celiabinsk (808). În Hakasia (144 de morţi, potrivit numărătorii BBC şi Mediazona), ultimul necrolog a fost publicat la sfârşitul lunii aprilie, iar guvernatorul din Vologda (260 de morţi până în prezent), Oleg Kuvşinikov, a comentat ultima dată despre decesele din regiunea sa în luna februarie.

Şeful regiunii Buriatia a încetat să mai publice necrologuri în decembrie 2022. Potrivit presei, este a cincea regiune din Rusia cu cei mai mulţi soldaţi ucişi în luptă şi este cunoscută ca fiind provincia în care mobilizarea parţială decretată în septembrie de preşedintele Vladimir Putin a fost aplicată cu duritate.

La Moscova, primarul Serghei Sobianin nu a comentat numărul moscoviţilor ucişi în Ucraina de la începutul războiului (193, potrivit BBC şi Mediazona), iar guvernatorul din Sankt Petersburg nu a mai transmis condoleanţe pe canalele sale de Telegram de la sfârşitul lunii aprilie, notează Verstka.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri