Sunt tot mai multe persoane care își ghidează alegerile în multe aspecte ale vieții lor în funcție de cât de eco-friendly este un produs, de câtă grijă față de mediu are o companie pentru mediul înconjurător. Pentru astfel de clienți, dar și pentru a contribui activ și în mod concret la un mediu mai curat și la un viitor mai verde, cele mai multe afaceri au făcut pasul către soluții sustenabile, iar printre acestea se numără și ambalajele compostabile - o formă mult mai prietenoasă cu mediul, de depozitare sau transportare a produselor pe care le utilizăm zi de zi.

Ambalajele compostabile sunt astăzi cea mai eco-friendly soluție pe care o pot oferi mai departe clienților care își desfășoară activitatea în domenii în care acest detaliu, fie ca sunt pungi, ambalaje sau vesela biodegradabila de unica folosinta, poate face diferența între succes și eșec.

Vremurile în care impactul negativ asupra unei afaceri era mimin dacă aceasta nu își putea permite să fie eco friendly au apus. Astăzi, afaceri din toate sectoarele de activitate admit că nu își mai permit să ignore acest aspect. Grija față de mediu este o preocupare comună, iar efectele devastatoare asupra naturii în întregul ei i-au făcut pe mulți să reacționeze și să acționeze. Sustenabilitate este astăzi o prioritate pentru orice afacere care se respectă, din orice colț al lumii civilizate.

De ce? Pentru că mediul înconjurător contează din ce în ce mai mult pentru consumator. Iar ceea ce contează pentru consumator are puterea de a influența felul în care o afacere face profit sau nu, ori pierde tot. Un număr tot mai mare de consumatori se orientează spre acele produse, afaceri, companii care își arată această preocupare față de mediu, care arată că le pasă și sunt responsabile. Nu puține au fost situațiile în care produse sau branduri au fost boicotate sau taxate aspru tocmai pentru că au acționat iresponsabil. Acest tip de comportament este mai frecvent întâlnit în rândul tinerei generații.

Așadar, dacă îți dorești ca reprezentanți ai generațiilor millennials sau generația Z să plătească pentru produsele tale va trebui să gândești cât mai eco-friendly și să găsești modul potrivit prin care consumatorii să afle care sunt acțiunile pe care le faci în această direcție.
Ambalajele compostabile sunt fabricate, eliminate și descompuse într-un mod mai puțin nociv făță de mediu decât plasticul. Ambalajele compostabile sunt fabricate din materiale reciclate din plante și revin înapoi în sol rapid și în siguranță atunci când sunt descompuse în condițiile de mediu adecvate.
Beneficiile majore pentru mediu sunt ca ambalajele compostabile necesită mai puțin carbon pentru a fi produse, cantitatea de deșeuri trimise la depozitul de deșeuri este redusă și prin descompunere îmbogățesc pământul cu nutrienți valoroși.
Ambalajele compostabile sunt asemănătoare cu cele biodegradabile, dar sunt totuși câteva diferențe. Avantajul major pe care ambalajele compostabile îl oferă mediului înconjurător este acela că există garanția că materialele folosite nu produc substanțe toxice atunci când se deteriorează.
Acest lucru înseamnă că ambalajele compostabile pot oferi solului nutrienți odată ce se descompun complet.

Care sunt beneficiile utilizării ambalajelor compostabile
Ambalajele compostabile sunt o investiție care nu va trece neobservată pentru afacerea ta, din mai multe puncte de vedere.

Beneficii sociale
Trecând la ambalajele compostabile te aliniezi cerințelor și preocupărilor față de mediul înconjurător ale clienților tăi. Modul în care îți ambalezi sau vinzi produsele va ajunge să influențeze, poate mult mai repede decât te-ai aștepta, decizia de cumpărate a clienților tăi.

Beneficii financiare
S-au făcut și se fac în continuare studii care măsoară impactul pe care trecerea la ambalajele compostabile îl are asupra unui business. Sunt multe companii care resimt deja efecte benefice datorită faptului că au acționat responsabil prin acțiuni concrete asupra mediului, iar unele dintre aceste efecte s-au văzut inclusiv în partea de încasări.

Beneficii asupra mediului
Printre beneficiile asupra mediului pe care le are utilizarea ambalajelor compostabile se numără reducerea cantității de dioxid de carbon generată de afacerea ta, contribui in mod pozitiv la reducerea gradului de poluare, ajuți la protejarea resurselor naturale prin reducerea cantităților de materii prime necesare pentru a fabrica ambalajele compostabile.

Sursa foto: https://cdn.pixabay.com/photo/2015/01/15/16/17/hands-600497_960_720.jpg

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri