Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului anunță că slujbele de Bobotează se vor ține, chiar și în ciuda COVID-19

Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului a anunţat că evenimentele liturgice de Bobotează se vor desfăşura în contextul respectării regulilor sanitare stabilite de autorităţi, notează Agerpres.

"Evenimentele liturgice de la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeş, prilejuite de Praznicul Botezului Domnului Iisus Hristos din acest an, se vor desfăşura în contextul respectării regulilor sanitare stabilite de autorităţi din pricina epidemiei de COVID-19", se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului.

Conform aceleiaşi surse, marţi dimineaţă, între orele 9,00 şi 10,30, pe esplanada din exteriorul Noii Catedrale Arhiepiscopale şi Regale din Curtea de Argeş, va fi oficiată slujba de sfinţire a apei (Aghiasma Mare) de către arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, Calinic, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

"Cu acest prilej, va fi sfinţită o mare cantitate de apă, destinată credincioşilor care vor dori să ia Aghiasmă Mare în recipiente proprii, pentru folosul trupesc şi sufletesc. Pentru evitarea aglomerării, Apa Sfinţită va putea fi luată de credincioşi, imediat după sfinţirea din ziua de 5 ianuarie 2021, precum şi în zilele următoare, cu respectarea măsurilor sanitare şi de distanţare", se precizează în comunicat.

Miercuri, în interiorul Noii Catedrale Arhiepiscopale şi Regale din Curtea de Argeş, după oficierea Sfintei Liturghii, în intervalul orar 11,45-12,30, va fi săvârşită din nou slujba de sfinţire a apei, Agheasma Mare urmând să fie destinată întrebuinţării în cadrul intern al Catedralei Arhiepiscopale.

Citeste si:
Cum se vor desfășura slujbele religioase în interiorul bisericilor
Cum se vor desfășura slujbele...

După terminarea slujbei de sfinţire, credincioşii vor fi binecuvântaţi prin stropire cu Agheasmă Mare, mai informează Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului.

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri