Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului a anunţat că evenimentele liturgice de Bobotează se vor desfăşura în contextul respectării regulilor sanitare stabilite de autorităţi, notează Agerpres.

"Evenimentele liturgice de la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeş, prilejuite de Praznicul Botezului Domnului Iisus Hristos din acest an, se vor desfăşura în contextul respectării regulilor sanitare stabilite de autorităţi din pricina epidemiei de COVID-19", se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului.

Conform aceleiaşi surse, marţi dimineaţă, între orele 9,00 şi 10,30, pe esplanada din exteriorul Noii Catedrale Arhiepiscopale şi Regale din Curtea de Argeş, va fi oficiată slujba de sfinţire a apei (Aghiasma Mare) de către arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, Calinic, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

"Cu acest prilej, va fi sfinţită o mare cantitate de apă, destinată credincioşilor care vor dori să ia Aghiasmă Mare în recipiente proprii, pentru folosul trupesc şi sufletesc. Pentru evitarea aglomerării, Apa Sfinţită va putea fi luată de credincioşi, imediat după sfinţirea din ziua de 5 ianuarie 2021, precum şi în zilele următoare, cu respectarea măsurilor sanitare şi de distanţare", se precizează în comunicat.

Miercuri, în interiorul Noii Catedrale Arhiepiscopale şi Regale din Curtea de Argeş, după oficierea Sfintei Liturghii, în intervalul orar 11,45-12,30, va fi săvârşită din nou slujba de sfinţire a apei, Agheasma Mare urmând să fie destinată întrebuinţării în cadrul intern al Catedralei Arhiepiscopale.

După terminarea slujbei de sfinţire, credincioşii vor fi binecuvântaţi prin stropire cu Agheasmă Mare, mai informează Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri