Klaus Iohannis: Vom avea un buget centrat pe investiții, dezvoltarea infrastructurii și sprijinirea mediului de afaceri

Președintele României, Klaus Iohannis, susține o conferință de presă, la Palatul Cotroceni. Aceasta este prima apariție publică a președintelui, acesta declarând că vom avea un buget centrat pe investiții, dezvoltarea infrastructurii și sprijinirea mediului de afaceri.

"Viziunea mea și a echipei guvernamentale e să avem un buget centrat pe investiții și sprijinirea mediului de afaceri, cu care vom crea premisele unei creșteri economice sustenabile. Avem două direcții majore. Pe de o parte trebuie să stopăm pandemia, pe de altă parte trebuie să repornim în forță toate sectoarele economice și să începem reformele promise", a spus Klaus Iohannis.

Iohannis: Vaccinarea în masă reprezintă singura soluţie pentru a ne întoarce cât mai rapid la normalitate

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat la Cotroceni că se va vaccina anti-COVID-19, public, pe 15 ianuarie.

"Vaccinarea în masă reprezintă singura soluţie pentru a ne întoarce cât mai rapid la normalitate şi a ne relua în siguranţă toate activităţile care ne-au lipsit enorm în ultimul an. De succesul campaniei de vaccinare depind în egală măsură relansarea economică a economiei şi evitarea unor crize profunde, ale căror efecte pot lăsa urme adânci în societate, educaţie şi economie", a spus şeful statului.

Citeste si:
Mesajul lui Klaus Iohannis, de Mica Unire
Klaus Iohannis: Moştenirea...

El a adăugat că este "esenţial" ca această campanie de vaccinare să reuşească, "astfel încât să obţinem imunizarea populaţiei la nivel naţional".

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că persoanele urmărite penal nu au ce căuta în funcţii publice şi a subliniat că se aşteaptă ca fostul ministru Costel Alexe să se autosuspende din funcţiile deţinute, dacă va fi cercetat penal.

"Sincer, eu cred că această discuţie trebuia să aibă loc demult şi să fie mult mai scurtă. Eu am spus dintotdeauna că persoane urmărite penal sau, cum am spune la vremea respectivă, 'penali' nu au ce căuta în funcţii publice. Nu ştiu dacă PNL trebuia să discute mai repede sau mai încet despre aceste chestiuni, însă, dacă domnul Alexe va fi cercetat penal, atunci cu siguranţă eu m-aş aştepta să se autosuspende din funcţiile pe care le deţine până când se clarifică aceste aspecte", a spus şeful statului.

Citeste si:
Câte persoane s-au programat în a doua etapă de vaccinare
Câte persoane s-au programat...
Sursa foto: Klaus Iohannis/ Facebook

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri