Dezvoltatorii care nu au numărul conform de locuri de parcare nu vor primi autorizaţie de construire în Sectorul 5, conform unei dispoziţii a primarului Cristian Popescu Piedone.

Dezvoltatorii nu pot înfiinţa locuri de parcare pe domeniul public, având dreptul să construiască doar drumul pe domeniul public, a amintit Primăria Sectorului 5, într-o postare pe Facebook.

Autorizaţiile de construire pentru imobilele aflate în Sectorul 5 la care accesul se realizează pe drumuri de servitute/drumuri de acces aflate în proprietate privată vor fi emise numai cu condiţia asigurării locurilor de parcare necesare şi numai condiţionate de existenţa unei declaraţii notariale a proprietarului/dezvoltatorului, prin care acesta îşi asumă sarcina de a asigura utilităţile publice şi asfaltarea respectivului drum de acces la proprietate.

În cazul în care proprietarul nu poate asigura aceste condiţii, autorizaţia de construire se va elibera numai în cazul cedării cu titlu permanent şi gratuit a drumului de acces către Primăria Sectorului 5, în vederea trecerii lui în domeniul public, pentru ca autoritatea publică să poată asigura utilităţile publice şi asfaltarea drumului de acces.

Potrivit sursei citate, autorizaţiile de construire se emit în conformitate cu prevederile HCGMB nr. 66/2006, care detaliază necesarul de locuri de parcare, în raport cu funcţiunea clădirii propuse, iar în cazul locuinţelor colective, în raport cu numărul de apartamente şi cu suprafaţa acestora, şi în conformitate cu avizul Comisiei Tehnice de Circulaţie - PMB, pentru alte investiţii decât locuinţele individuale.

Totodată, în urma aprobării HCGMB nr 242/2020 a documentaţiei de urbanism PUZ Coordonator Sector 5, în certificatele de urbanism emise de Primăria Sectorului 5 este specificată necesitatea întocmirii unui studiu de trafic, în cazul unor investiţii ce presupun asigurarea unui număr minim de 100 de locuri de parcare.

Primăria Sectorului 5 susţine că, în unele cazuri, domeniul public ajunge să fie "sufocat" de maşini în proximitatea imobilelor şi ansamblurilor de locuinţe deoarece aproximativ 40% din locurile de parcare asigurate în incinta acestora rămân neocupate din cauza preţurilor practicate de dezvoltatori. Ca urmare, proprietarii de apartamente aleg să îşi parcheze autoturismele pe domeniul public.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri