Vor plăti bucureștenii facturi mai mici la căldură? Ce spune Nicușor Dan

Nicușor Dan a vorbit despre valoarea facturilor la căldură în contextul în care multe blocuri nu au beneficiat de agent termic. Primarul general spune că facturile ar trebui să scadă, în funcție de căldura primită de oameni în calorifere. Există însă un „dar” în spusele edilului, scrie Digi24.

Fiecare din blocurile de locuințe care sunt alimentate din sistemul centralizat are un contor care măsoară exact căldura pe care o primește. Deci dacă primesc căldură mai puțină, vor plăti mai puțin”, a declarat edilul Capitalei.

Însă sunt mulți bucureșteni care au constatat că facturile sunt la fel, în ciuda lipsei căldurii și a apei calde.

Eu am primit asigurări de la Termoenergetica, putem să verificăm că se plătește exact cât este consumul de energie calorică. În primul rând, și cred că ăsta este lucrul cel mai important pe care îl așteaptă bucureștenii, nu o să mai avem ierni cum a fost aceasta. Asta e o promisiune, rămâne înregistrată, pentru că încă de anul viitor un număr de kilometri de rețea care o să fie modernizați, adică înlocuită țeava veche ciuruită de acum 50 de ani, cu o conductă nouă”, a asigurat Nicușor Dan.

Mai multe blocuri din București au caloriferele reci din cauza rețelei de termoficare învechite. Lipsa apei calde și a căldurii vine într-un moment neprielnic, dat fiind faptul că în această săptămână au fost înregistrate cele mai scăzute temperaturi din această iarnă.

Citeste si:
Când vor avea bucureștenii apă caldă și căldură
Când vor avea bucureștenii...

Sursa foto: Facebook/ Electrocentrale Bucuresti ELCEN

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri