Problema furnizării căldurii în București este o problemă pe care edilii au pasat-o, de-a lungul timpului, de la unii la alții. Actualul primar al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că iarna aceasta va fi puțin mai bine decât iarna trecută, pe termen mediu.

Iarna aceasta va fi puțin mai bine decât iarna trecută, pe termen mendiu. Este ceea ce am spus și în campania electorală. Când ești o autoritate publică, trebuie să faci o achiziție publică, precedată de un studiu de fezabilitate. Din păcate, nu am găsit aceste documente gata făcute pentru a ne putea mișca mai repede cu reabilitarea conductelor”, a declarat Nicușor Dan, invitat la emisiunea În fața ta, de la Digi24.

Totdată, acesta a precizat că de-a lungul acestei veri s-au făcut reparațiile care erau absolut necesare, mai exact 15 kilometri din întreaga rețea. Edilul precizează că circa 700 de kilometri din rețea necesită reabilitare.

”Sunt 700 de kilometri din rețea care necesită reabilitare. Am reușit să reparăm 15 kilometri și sperăm ca la anul să putem reface 50 de kilometri, care este maximul pe durata unui an. Sunt circa 100-150 de kilometri de rețea care nu sunt mai vechi de 10 ani”, a completat Dan.

În plus, primarul a adăugat că lucrările la rețea pot avea loc doar din aprilie până în octombrie, când rețeaua nu este solicitată.

”Nici la producție nu stăm deloc bine. Am făcut pașii necesari pentru achiziția Elcen, care e în insolvență de mai mulți ani. Vrem un împrumut garantat de la Guvern, prin care să scoatem Elcen din insolvență și să putem atrage fonduri europene”, a explicat edilul.

Nu în ultimul rând, întrebat cu cât se va scumpi factura la întreținere anul acesta, Nicușor Dan a evitat răspunsul, motivând că așteaptă o soluție din partea Guvernului.

”Nu există un răspuns pentru creșterea facturilor, nu știm dacă și cu cât vor crește. Este posibil ca, prin intervenția Guvernului, să fie subvenționată diferența dată de creșterea prețului gazelor”, a conchis edilul Capitalei.

Sursa foto: Nicușor Dan/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri