Raluca Turcan: Vom demara o campanie de evaluare a ajutoarele sociale în toată țara. 170.000 de persoane primesc venit minim garantat

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a transmis, într-o postare pe Facebook, că Ministerul Muncii pregătește o campanie națională de evaluare a ajutoarelor sociale, al cărei scop este să identifice beneficiarii unor astfel de ajutoare.

„Suntem în etapa de pregătire a campaniei naționale de evaluare a ajutoarelor sociale, care va demara în curând în toată țara cu echipe mixte ale Agențiilor județene pentru plăți și inspecție socială, Inspectoratelor teritoriale de muncă și Agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă”, a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Ministrul Muncii a discutat împreună cu reprezentanții Asociațiilor Orașelor, Municipiilor și Comunelor din România despre obiectivele acestei campanii și despre modul de lucru.

Raluca Turcan spune că vor identifica, în primul rând, beneficiarii de ajutoare sociale care se află în situații cu adevărat vulnerabile, fiind inapți de muncă, persoane cu vârstă de pensionare sau care au în întreținere copii mici. Pentru această categorie de beneficiari, ministrul Muncii va identifica măsuri integrate de sprijin pentru a reduce gradul de vulnerabilitate.

„În al doilea rând, vom găsi soluții pentru creșterea gradului de ocupare în rândul beneficiarilor de ajutor social care pot munci. Ca un exemplu, în acest moment, 30% din totalul locurilor de muncă neocupate sunt adresate muncitorilor necalificați. Piața muncii ar putea absorbi o parte din persoanele apte de muncă din cele aproximativ 170.000 care primesc venit minim garantat, în România”, a explicat Raluca Turcan.

Citeste si:
După proteste, minerii și energeticienii din Hunedoara și-au primit...
După proteste, minerii și...

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri