Un tramvai silențios. Barcelona îi roagă pe călători să nu vorbească, pentru a nu răspândi COVID

Autoritățile din Barcelona au introdus o măsură nouă de limitare a răspândirii coronavirusului în mijloacele de transport în comun. Călătorii sunt rugați să păstreze liniștea și să nu vorbească între ei pentru ca virusul să nu se răspândească pe durata călătoriilor.

Ideea vine în urma recomandările transmise de către experții de la OMS, Barcelona fiind printre primele orașe care au introdus această măsură. De asemenea, și regiunea La Rioja și Insulele Baleare au adoptat o o astfel de inițiativă.

Oamenii care strigă sau vorbesc la telefon pot emite cu până la cincizeci de ori mai multe particule de virus.

-Maria Cruz Minguillon, cercetător la Consiliul Național de Cercetare din Spania (CSIC)-

Mai multe studii arată că transportul public nu este o zonă cu risc mult mai mare de contaminare, însă măsura transportului silențios ar putea îmbunătăți situația în ceea ce privește răspândirea coronavirusului, a declarat Isidre Gavin i Valls, secretaru pentru infrastructură și mobilitate în guvernul catalan.

Citeste si:
Patru lei de la Grădina Zoologică din Barcelona au fost testaţi...
Patru lei de la Grădina...

„Mulți oameni s-au temut, pentru că este dificil să păstrezi distanțarea în transportul public, dar prin măsuri precum interzicerea mâncării și a băuturii și păstrarea tăcerii, reducem riscurile”, a adăugat ea, potrivit Digi 24.

Sursa foto: Pexels


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri