Teleormănenii au dat năvală la stocurile de antiparazitare pentru câini, pentru a se trata de COVID

Locuitorii din Teleorman au golit stocurile de antiparazitare pentru câini, în urma zvonului potrivit căruia acest medicament ar ajuta la prevenția și la tratamentul împotriva COVID-19, scrie G4Media citând presshub.ro.

Medicii veterinari și farmaciștii spun, însă că administrarea medicamentului de uz veterinar la oameni este contraindicată. Asta nu i-a împiedicat pe oameni să golească efectiv stocurile. Mai mult, acești susțin că există și o listă de așteptare pentru acest tratament.

În niciun caz nu sunt de acord cu genul acesta de consum, cu atât mai mult cu cât această substanță activă o găsim și în rândul medicamentelor umane, în speță Stromectolul, care este un antibiotic cu efect antiparazitar. Oamenii îl cer pentru că în spațiul public s-a vehiculat că ar avea efect împotriva SARS-Cov-2, dar încă nu există date clare că ar avea efect 100%. S-au făcut niște experimente, dar nu este încă aprobat. Am avut multe solicitări din partea oamenilor, dar nu aș recomanda ca un medicament veterinar să fie utilizat de către om. În ultima perioadă, oamenii vin și cer medicamentul pentru ei, dar nu-l vindem decât cu rețetă și nu îl recomandăm pentru a fi utilizat. Iar stocuri oricum nu mai sunt.”, a declarat medicul.

Sursa foto: Agerpres FOTO


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri