Cine poartă ochelari de vedere știe cât de neplăcut este să ți se aburească atunci când porți masca sau atunci când intri într-o încăpere. Mulți specialiști susțin că masca va trebui purtată cel puțin până în 2022, prin urmare nu îți face speranțe prea mari că scăpăm de mască prea curând.

Până atunci, însă, iată câteva sfaturi utile pentru ca ochelarii tăi de vedere să nu ți se mai aburească atunci când te afli în aer liber sau chiar și atunci când intri într-o încăpere.

1. Cumpără o mască care să îți stea lipită de nas

Cumpără o mască care se mulează pe nas: Măștile care au un fir flexibil îți permit să o mulezi în jurul podului nasului, blocând aerul cald expirat din gură care duce în mod normal spre lentile și le aburesc.

2. Ajută-te de un alt material textil

Pune un țesut în partea superioară a măștii: dacă pliezi un țesut pe orizontală și îl așezi între fața ta și partea superioară a măștii - astfel încât să stea peste puntea nasului - umezeala din respirație va fi absorbită de țesut în loc să vină direct înspre lentilele ochelarilor.

De asemenea, ajută aici și să te folosești de o bandă chirurgicală pe care să o lipești în partea superioară a măștii, pentru a bloca aerul să ajungă înspre lentilele tale. Te poți ajuta de acest video de mai jos pentru a putea vedea exact cum trebuie să faci asta.

3. Spală ochelarii cu săpun

Oricât de ciudat ar suna, spală ochelarii cu apă și săpun (de preferință săpun lichid). Un articol de la The Royal College of Surgeons of England arată că spălarea lentilelor cu apă și săpun lasă în urmă o peliculă subțire care reduce tensiunea superficială și determină răspândirea uniformă a moleculelor de apă într-un strat transparent, evitând aburirea ochelarilor, notează Forbes.com.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri