Cine poartă ochelari de vedere știe cât de neplăcut este să ți se aburească atunci când porți masca sau atunci când intri într-o încăpere. Mulți specialiști susțin că masca va trebui purtată cel puțin până în 2022, prin urmare nu îți face speranțe prea mari că scăpăm de mască prea curând.

Până atunci, însă, iată câteva sfaturi utile pentru ca ochelarii tăi de vedere să nu ți se mai aburească atunci când te afli în aer liber sau chiar și atunci când intri într-o încăpere.

1. Cumpără o mască care să îți stea lipită de nas

Cumpără o mască care se mulează pe nas: Măștile care au un fir flexibil îți permit să o mulezi în jurul podului nasului, blocând aerul cald expirat din gură care duce în mod normal spre lentile și le aburesc.

2. Ajută-te de un alt material textil

Pune un țesut în partea superioară a măștii: dacă pliezi un țesut pe orizontală și îl așezi între fața ta și partea superioară a măștii - astfel încât să stea peste puntea nasului - umezeala din respirație va fi absorbită de țesut în loc să vină direct înspre lentilele ochelarilor.

De asemenea, ajută aici și să te folosești de o bandă chirurgicală pe care să o lipești în partea superioară a măștii, pentru a bloca aerul să ajungă înspre lentilele tale. Te poți ajuta de acest video de mai jos pentru a putea vedea exact cum trebuie să faci asta.

3. Spală ochelarii cu săpun

Oricât de ciudat ar suna, spală ochelarii cu apă și săpun (de preferință săpun lichid). Un articol de la The Royal College of Surgeons of England arată că spălarea lentilelor cu apă și săpun lasă în urmă o peliculă subțire care reduce tensiunea superficială și determină răspândirea uniformă a moleculelor de apă într-un strat transparent, evitând aburirea ochelarilor, notează Forbes.com.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri F